Varmet opp med hoppvals på hjemmebane

Robin trenger støtte i kveld

Sist helg sto han på scenen i jubileumsfesten i kulturhuset. I kveld skal Robin Morken forsøke å sjarmere seg til finalen i Norske Talenter på TV2.

Sist lørdag avsluttet 15-åringen jubileumsfesten til Oppdal Historielag og Oppdal Spell- og dansarlag med et fellesnummer der totalt 37 musikere sto på scenen, deriblant en haug vinnere fra Landskappleiker og landsfestivaler. Både Even Røhjell, Øyvind Sandum, Rikke van Ommeren, Kristin Gravaune og Andreas Bjørkås var med – og selvsagt kveldens yngste, Robin Morken, da laget slo til med hoppvals etter Ola J. Rise.

I kveld skal han overbevise dommerne og TV-seerne i den tredje av seks semifinaler i Norske Talenter – med en vals som går over i en polka.

Ikke minst sikter han seg inn mot Bjarne Brøndbo som tidligere har blitt imponert av 15-åringen fra Oppdal.

Det er Brøndbo som i kveld sitter med gullknappen og kan sende en aktør direkte til finalen.

– Jeg må forsøke å sjarmere ham, sier Morken til OPP.

Han kom til Oslo torsdag for prøver. Da droppet han bunaden Husfliden i Oppdal har sponset ham med.

I dag blir det bunad i 12 timer i studio med mye venting før sendestart 20.00.

– Det blir varmt, innrømmer 15-åringen som har funnet seg tricks for å kjøle seg ned – dypfryste erteposer på innsiden av bunaden kjøler ned en svett folkemusiker!

Nå håper han på drahjelp fra oppdalinger og andre – og få nok SMS-stemmer til å gå videre til finalen.

– Ja, i kveld må vi stemme på Robin, sier mentor og læremester Sverre Bjørkås til OPP. Han er imponert over 15-åringen han har lært opp på fele – og er i kontakt med sin elev på mobilen for å gi råd.

– Det er godt gjort å komme så langt som han har gjort, sier Bjørkås.

Kjendisstatusen på TV har gjort at 15-åringen har fått henvendelser fra jenter som har tatt kontakt på sosiale medier. Men han forsikrer at han holder de på avstand.

For Robin har kjæreste!

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments