Rørosfirma overtar bilforhandler, verksted og bensinstasjon i Oppdal:

Rørosfirma kjøpte bilforhandler

Rørosselskap overtar Toyota Bilia Oppdal og YX-stasjonen fra 1. januar, og alle ansatte får tilbud om å fortsette.

Det ble tirsdag gjort avtale mellom Toyota Bilia AS og Toyota Slettum Bil AS, om at Toyota Slettum Bil AS overtar Toyota Bilia’s avdeling på Oppdal fra 1. januar 2020. I Oppdal vil de nye eierne også overta driften av YX-stasjonen.

Toyota Slettum Bil har hovedkontor på Røros og avdeling på Tynset og vil med overtakelsen ha tre utsalg i fjellregionen.

Toyota Slettum Bil AS ble etablert i 2010 og omsatte totalt for 57 mill kr i 2018. Med handelen i Oppdal mer enn dobler selskapet omsetningen. Toyota Bilia AS omsatte for 58 mill kr ved forhandleren i Oppdal i fjor.

Samlet vil de tre avdelingene omsette for rundt 130 millioner fordelt på bilsalg, mekanisk verksted og bilskadeavdelinger.

Daglig leder i Toyota Slettum Bil AS, Henrik Slettum, sier i en pressemelding at de har snust på oppdalsavdelingen lenge:

– Toyota Slettum Bil har over lengre tid vært interessert i å overta denne virksomheten på Oppdal, ettersom den vurderes til å passe godt inn i selskapets driftsform, struktur og geografi. Vi er således tilfredse med denne avtalen, som vil bidra til ønsket vekst og utvikling av selskapet. Forhandleren på Oppdal fremstår som veldrevet, med en av landets høyeste markedsandeler for Toyota, og vi ser frem til en god og effektiv samhandling i regionen.

Slettum sier alle ansatte tilbys å fortsette. For de som jobber ved Toyota-forhandleren og YX i Oppdal vil derfor ikke oppkjøpet få noen praktiske konsekvenser, mener han.

Toyota Slettum Bil AS er 100 prosent eid av Compenso Holding AS, som også har aktiviteter innenfor eiendom, blant annet med Røros Vekst AS.

Toyota Bilia AS er med sine sju Toyota-forhandlere en del av det børsnoterte Bilia-konsernet, med to utsalg i Vestfold og fem i Trøndelag. Toyota Bilia omsatte samlet for 1,1 mrd kr i 2018.

Administrerende direktør i Toyota Bilia AS, Even Karlsen, sier i en kommentar at selskapet har sett på selskapets tilstedeværelse i Oppdal i et lengre tidsperspektiv.

– Kombinasjonen av markedspotensialet på Oppdal med en 0,1 prosent andel av det norske bilmarkedet, og den merkeautoriserte kjedestrukturen vi driver etter, gjorde det naturlig å vurdere alternative løsninger, sier Karlsen.

–  Vi er svært tilfredse med å ha inngått denne avtalen med Toyota Slettum Bil, som både sikrer arbeidsplassene til alle våre kollegaer i Oppdal og samtidig gir muligheter for en noe justert driftsform som kan være bedre egnet innen mindre markedsområder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments