I natt starter Elias jakten på nye USA-triumfer:

Hører pappa når han kjører

I natt gir 21 år gamle Elias Ishoel full gass på startstreken i Duluth, Minnesota – med mål om å gjenta fjorårets triumf.

Oppdalingen er klar for sin sjette sesong i den amerikanske snocrosserien i USA. Oppdalingen satser på å gjenta bragden fra i fjor der han vant sammenlagt – som den første nordmann og europeer noensinne.

– Jeg gleder meg og er spent før den kommende sesongen. Jeg har trent og jobbet bra gjennom sommeren, sier Elias Ishoel.

Til Radio E6 forteller at han har vært i Minnesota i to uker allerede for å for å forberede seg til kveldens sesongstart. Dagene har gått med til trening på den splitter nye snøscooteren som er spesialbygd Ishoel ned til minste detalj.

– De har gjort noen små forandringer fra i fjor, da den fungerte kjempebra. At den blir enda bedre, tror jeg blir bra.

Alt skulle ligge til rette for å ha kontroll på konkurrentene, også denne vinteren. Han har fulgt med på dem, men fokuserer mest på seg selv.

– Jeg føler meg pigg og bra, men svaret får jeg ikke før løpene er kjørt, så jeg er spent, sier han.

Han legger til at han forsøker å tenke minst mulig på at han er tittelforsvarer.

– Jeg skal bare gjøre mitt, og gjøre som jeg pleier. Jeg har fokus på oppgavene, sier han.

Både mamma Barbro og pappa Hans Petter er med over på de to løpene før jul, og det er godt å ha de to med seg, innrømmer Elias. Spesielt faren er god å ha – også under løpene. For han har sønnen direkte kontakt med gjennom headsettet.

–Det er godt å ha han som kjenner meg bedre enn noen andre, som vet hvordan formen er, og kjenner meg, mens jeg kjører. Han vet hva han skal si, og hva som funker og hva som ikke funker.

AMSOIL snowcross er verdens største konkurranse innen grenen snowcross. Alle de største stjernene er med, og det er stor prestisje å vinne. Flere tusen mennesker følger løpene som streames direkte på web-TV.

I kveld starter sesongen med rene dueller der to og to kjører mot hverandre i en utslagningskonkurranse der det ender opp i en finale med to utøvere.

Lørdag og søndag er det ordinære løp.

Totalt er det åtte helger med konkurranser frem til slutten av mars. Det avsluttes med en stor finalehelg i Lake Geneva, Wisconsin i slutten av mars.

Og tittelforsvareren fra Oppdal har forventninger foran ny sesong.

– Jeg merker at presset er der, men jeg skal bare kjøre og gjøre mitt, forteller Elias Ishoel.

Løpene kan du følge her.

Terminliste AMSOIL snowcross

29.11 – 1.12 –       Duluth, Minnesota

13 – 14.12 –         Fargo, North Dakota

  1. – 4.1 –               Shakopee, Minnesota

24 – 25.1 –            Deadwood, South Dakota

31.1 – 1.2 –          Dubuque, Iowa

  1. – 22.2 –          Salamanca, New York
  2. – 14.3 –          Grand Rapids, Michigan
  3. – 22.3 –          Lake Geneva, Wisconsin
Vennligst Logg inn for å kommentere