KAMP: BBC fanget utfordrerens kamp mot regjerende okse. Det ble brutalt.
KAMP: BBC fanget utfordrerens kamp mot regjerende okse. Det ble brutalt. FOTO: Skjermdump NRK

BBC-fotografen tok til tårene da han så moskusopptakene:

BBC-fotografen gråt da han så moskusopptakene

Å høre den erfarne og anerkjente sir David Attenborough si «The Dovrefjell Mountains of Norway» på sin særegne erkebritisk, er spesielt, bare det. Og det BBC viser av moskus, er mektig.

Man kan bli både nasjonalromantisk og mer til når BBC viser sin serie «Seven worlds, one nature», med kommentator Attenborough, fra blant annet Dovrefjell.

OPP har tidligere skrevet at moskusguide Johan Schønheyder hadde med seg BBC på moskussafari, og nå får vi se resultatet.

NRK Innlandet har lagt ut en snutt fra serien, og det er storslagne bilder fra Dovrefjell som også ble vist på Dagsrevyen fredag kveld. Ikke minst når to moskusokser møtes i en voldsom kamp.

– Jeg tror aldri jeg kommer til å oppleve noe lignende igjen. Det var ekstremt brutalt og ekstremt spennende, sier fotograf James Ewen til NRK.

Han forteller at hjelpen de fikk fra de lokalt kjente guidene var uvurderlig.

– Moskuskamper skjer ekstremt fort og vi filma i «high speed» slik at det blir sakte film, så det er først etterpå når jeg har sett den ferdige sekvensen at jeg skjønner hvor brutalt det er. Jeg får gåsehud når jeg ser på det, sier fotografen, som vet at de var ekstremt heldige da de var på rett sted til rett tid.

SE FILMEN HER: Moskuser i kamp på Dovrefjell

OPP har tidligere snakket med Johan Schønheyder som fulgte guidene og rettledet dem på turen. Schønheyder er overbevist om at denne markedsføringen som nå blir Dovrefjell til del, vil føre til nye høyder for moskusturismen.

– Jeg tror ikke vi aner hvor stort dette er, har Schønheyder tidligere kommentert.

Se Dagrevyen-innslaget her

Episoden fra Dovrefjell vises den 12.desember på BBC, og på NRK neste år.

 

Vennligst Logg inn for å kommentere