Tillitsvalgt Dagrun Forbregd, administrerende direktør Morten Erik Stulen, driftssjef Ingrid Tjømøe Yttergren og eiendomssjef Emil Kårvand gleder seg til utbyggingen starter - og ikke minst til den er ferdig i 2021.
Tillitsvalgt Dagrun Forbregd, administrerende direktør Morten Erik Stulen, driftssjef Ingrid Tjømøe Yttergren og eiendomssjef Emil Kårvand gleder seg til utbyggingen starter - og ikke minst til den er ferdig i 2021.

Avslørte bursdagsgaven til seg selv:

Domus bygger ut for 192,5 mill.

I januar starter utbyggingen av nye Domus Oppdal som skal stå ferdig i juni 2021.

Det ble som OPP varslet i torsdagens avis, i dag avslørte Domus Oppdal bursdagsgaven til seg selv. I januar starter ombyggingen av varehuset. 2000 nye kvadratmeter skal bygges.  Prislapp? 192,5 millioner kroner.

– Hipp hurra! Dette er bursdagsgaven til oss selv, sier Stulen og driftssjef Ingrid Tjømøe Yttergren.

Sammen med eiendomsssjef Emil Kårvand og tillitsvalgt Dagrun Forbregd møtte de fire Coop-ansatte pressen fredag da utbyggingen ble presentert.

En investering på 192,5 millioner er et stort løft for et varesenter som omsetter for 370 millioner kroner i året.

– Vi har visst at dette løftet måtte komme og har satt av penger de siste årene. Vi har en egenkapital på 200 millioner kroner, så vi er godt rigga for dette. Men vi må regne med resultatfall de neste årene, varsler Stulen.

Det er tre år siden Stulen i OPP varslet ombyggingen. Etter mange runder på tegnebordet, allmøter, ideverksted og drodlemøter ble Coop-ledelsen enig med entreprenør Ruta as i går.

– Noen vil sikkert si jeg har vært treg, smiler administrerende direktør Morten Erik Stulen før han legger til:

– Men jeg håper de ser at vi har brukt tida godt.

I januar starter ombyggingen av dagens fasade mot det gamle torget og 1. etasjen mot RV70 rives fram til apoteket. Dermed må flere butikker de neste månedene flytte opp i 2. etasje.

Satsingen kommer i en tid da netthandel truer detaljevarehandelen rundt om i norske tettsteder.

– Netthandelen spiser volum, det er klart. Dette er en ny konkurransesituasjon, skal vi overleve må vi utvikle oss og bli enda bedre. Jo bedre tilbud og bedre service vi kan gi, jo mer trekker vi folk, sier Stulen.

I helga feirer Coop Oppdal 40 år, neste år er det 100-årsmarkering. Den kommer litt tidlig, ettersom det er i mai det er 100 år siden Opdal samvirkelag åpnet dørene.

– Det blir nok litt lurvete i mai, men 11.november skal vi ha reåpning. Da skal vi vise at det er liv i en 100-åring.

170 ansatte gleder seg også, sier tillitsvalgt Dagrun Forbregd.

– Vi er spent, men det er kjøle bra at vi tør satse, sier hun. De ansatte har vært involvert underveis, men ikke én lekkasje har kommet ut til pressen.

Stulen sier utbyggingen vil spise parkering på det gamle torget i 2020, og ansatte henvises til Shell-tomta for parkering.

– Men det må være bra at vi sentrumsbedrifter investerer i sentrum.  Vi må ikke ordne oss slik at sentrumskjernen dør ut, sier Stulen.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments