Erlend Viken sammen med Maija Kauhanen og Ellen Andrea Wang som deltar på Vikens bestillingsverk.
Erlend Viken sammen med Maija Kauhanen og Ellen Andrea Wang som deltar på Vikens bestillingsverk. FOTO: Knut Utler

Viken med singel fra bestillingsverk:

Erlend hyller vinteren

Oppdalingen gir ut låta «Et gammelt ord for snø» – med god hjelp fra andre musikere.

«Et gammelt ord for snø» ble lansert fredag. Teksten til «Et gammelt ord for snø» er skrevet av Frida Ånnevik og sunget av den fremadstormende jazzstjernen Ellen Andrea Wang, som vant Spellemannprisen i 2019 i jazzkategorien med suksessbandet Gurls.

Oppdalingen laget låten til sitt bestillingsverk «Sastrugi», som ble komponert på bestilling fra Røros Folk Festival og Festspillene i Nord-Norge.

«Sastrugi» tar for seg vinteren fra første snødryss til siste slaps: det er en hyllest til vinteren, men er også et uttrykk for bekymring for at vinteren er i endring.

Viken har vunnet en rekke priser som folkemusiker og og i 2016 vant han Landskappleiken i fele klasse A. Oppdalingen har de siste årene samarbeidet med ulike musikere innen jazz-, pop- og rock-sjangeren.

Han har spilt med OnklP & De Fjerne Slektningene, Erlend Ropstad og Mathias Eick Quintet og har to nominasjoner til Spellemann med Earlybird Stringband. Sammen med Aslak O. Brimi vant han Folkelarmprisen i 2009. Hovedprosjektet hans de siste fem årene har vært Erlend Viken Trio.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments