Anders Baasmo Christiansen spiller Julenissen i den andre filmen om Snekker Andersen.
Anders Baasmo Christiansen spiller Julenissen i den andre filmen om Snekker Andersen.

Inviterer til kinomaraton:

Frister med førpremierer

Kinosjefen har to førpremierer i skjorteermet når han inviterer til Den store kinodagen, lørdag. En for de yngste og den andre for de eldste.

– Dette er en av årets morsomste dager og arrangeres over hele landet. Det blir mulig for gjestene å gå fra film til film fra tidlig til sent, sier kinosjef Morten Haagensen til Radio E6.

Det Haagensen kaller «Kinoens festdag» kommer to uker etter at han har sendt hjem publikum fra årets godt besøkte Ramaskrik-festival. Under den store kinodagen står familiefilmer i fokus, og kinosjefen kan by på førpremiere for den andre filmen om Snekker Andersen og Julenissen. Denne gangen om «Den vesle bygda som glømte at det var jul.»

– Dette er den store godbiten for mange familier, sier Haagensen. Også den første filmen som kom i 2016 var populær, men klarte ikke å toppe Burning 2 som kom samtidig, sier Haagensen om bilfilmen som ble spilt inn i Oppdal og trakk mange til kinoen.

Julenissen spilles da som nå av Anders Baasmo Christiansen, som også var hovedrolleinnehaver i den omtalte bilfilmen.

Kaptein Sabeltann, Den Magiske Diamant, Operasjon Mumie, Villmarksbarna, og Den avskyelige snømannen er andre familiefilmer på Den store kinodagen.

(Trailer for Snekker Andersen og Julenissen, under)

Haagensen har en førpremiere til, men denne er for det litt mer voksne publikum. Når siste avsnitt i The Terminator med undertittelen Dark Fate nå er klar, har regissør James Cameron hentet frem både Arnold Schwarzenegger og Linda Hamilton i hovedrollene, tre tår etter at filmserien ble lansert første gang.

Vennligst Logg inn for å kommentere