Robin Morkens opptreden var uten den minste nøling. Spillegleden fra 15 åringen og makkerne Arne Emil Skjørstadmo og Eirik Lund, smittet av på en begeistret jyry.
Robin Morkens opptreden var uten den minste nøling. Spillegleden fra 15 åringen og makkerne Arne Emil Skjørstadmo og Eirik Lund, smittet av på en begeistret jyry.

Sjarmerte dommerne i senk:

Fullt trøkk fra Robin:

Robin Morken (15) fra Oppdal visste å velge de riktige låtene under sin tredje semifinale i Norske Talenter, der han tok både dommerne og publikum med storm.

– Humorfele, kalte progamleder Solveig Kloppen neste deltaker da hun innannonserte Robin Morken etter reklamepausen på TV2.

– Han er en festkaramell av en fyr. En det er umulig å ikke bli i godt humør av, fortsatte Kloppen før vi fikk høre et fragment av et intervju med Robin som røpet at han hadde slått sammen en vals og en polka.

– Det er fordi Bjarne har lyst på litt trøkk, fortsatte entertaineren før vi fikk se 15- åringen stå klar på scenen sammen med sine makkere, Eirik Lund (gitar) og Arne Emil Skjørstadmo på kontrabass.

Det var ingen tvil; Robin Morken hadde tatt på seg bunaden og tok et grep om felebuen, som vitnet om at her skulle det ikke stå på innsatsen. Med en kombinasjon av spilleglede, musikals lekenhet og besluttsom takt, gikk folkemusikeren til verket som en rutinert proff. Det gikk rett hjem hos både jury og publikum. At han hadde dansere rundt seg på scenen skapte ekstra god stemning.

– Robin, dette synes jeg var rein glede, responderte Mia Gundersen umiddelbart etter at 15 åringen hadde senket en felebue full av løsnede hestetagltråder etter den energiske oppvisningen.

– At det er så fint å være med i et spellmannslag er du det beste eksempelet på, fortsatte Gundersen, før Mona Berntsen hengte seg på: – Jeg har gledet meg til å se deg på scenen. Og du gjorde en opptreden jeg likte så godt.

Bjarne Brønbo smilte fra øre til øre. – Du spiller så bra at jeg får lyst på fenalår og fårikål.

– Jeg har skrevet at du får meg til å tenke på brunost, 17. mai og svele, supplerte Janne Formoe begeistret til den unge musikeren.

– Hva vil du si til de unge som lurer på om de skal bli med i et spellmannslag, ville Kloppen vite til slutt

– Ring 41566802, parerte Robin til full jubel fra salen.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments