Mona Isene med Audhild Løhre fra NTNU som har samarbeidet med Isene om «Skyting for mestring»
Mona Isene med Audhild Løhre fra NTNU som har samarbeidet med Isene om «Skyting for mestring»

Fikk utmerkelse for banebrytende ungdomsprosjekt:

Hedret for banebrytende ungdomsprosjekt

Mona Isene fra Rennebu ble lørdag tildelt Det frivillige skyttervesen sitt skjold for stor innsats – blant annet for å bruke skyting som hjelp for ungdom med konsentrasjonsvansker.

Det var presidenten i skyttervesenet, Bernt Brovold som overrakte DFS sitt skjold og ordfører Ola Øie takket Mona på vegne av Rennebu kommune.

Også NTNU, Rennebu skytterlag, lærere ved Rennebu barne- og ungdomsskole og Gauldal skyttersamlag var godt representert på lørdagens skytterkveld på skytterhuset.

Det var Gauldal skyttersamlag som søkte om tildelingen til Isene, som har vært skytterprinsesse to ganger, under LS i Førde i 2008 og LS på Oppdal i 2013.

I søknaden pekes det på at Mona er spesielt engasjert i ungdommen,  og det gjenspeiler hennes engasjement både på fritida og i arbeid.

Som adjunkt ved Rennebu skole fikk Mona med seg rektor og administrasjonen i Rennebu kommune på en satsing med bruk av skyting som virkemiddel for ungdom med konsentrasjonsvansker.

Metodene er delvis inspirert av lignede prosjekt i Danmark, men første gang utviklet i Norge. Prosjektet er kjent som «Skyting for mestring» og ble finansiert av Gjensidigestiftelsen, Det frivillige skyttervesen og Rennebu kommune.

Det er under prosjektet utviklet et godt samarbeid mellom skole og skytterlag. Interessen for prosjektet har vært stor fra hele landet og NTNU har engasjert forskere som har undersøkt hvilken betydning deltagelse i tiltaket «Skyting for mestring» har for barn med konsentrasjonsvansker, ADHD eller ADHD-relaterte utfordringer.

Samarbeidet mellom Rennebu kommune, Det frivillige skyttervesen og NTNU med Mona som prosjektleder resulterte i forskningsrapporten «Skytetrening for elever med konsentrasjonsvansker».

«Mona er en stor ressurs som har gjort en særlig god innsats for skyttersaken og gjort organisasjonen tjenester av ekstraordinær karakter», heter det i søknaden fra Gauldal skyttersamlags leder Trond Jære.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments