På disse stedene finner du julestemning i helga:

Her får du julestemningen

Nå er julelysene tent rundt omkring i Oppdal, og denne helga gjør mange seg klar til juleinnrykk.

Det er sjuende året torgdamene og alle deres gode hjelpere åpner dørene til markedet Hjertelig jul på Fagerhaug. Over 100 frivillige er med og hjelper til.

34 utstillere, mange av dem nye, deltar på markedet i år.

– Det er alltid artig å skaffe utstillere, og de kommer også langveis fra i år. I tillegg har vi de samme, gamle, og det er veldig koselig at de kommer tilbake.

Folk må ikke la seg avskrekke av at det snør, og at det er meldt mye snø.

– Man må huske forskjellen på Oppdal og Fagerhaug når det kommer til vær fra sørvest, sier Line Bretten Aukrust, og understreker:

– Det snør mindre hos oss. Så om det ser ut som at det er tjukt av snø i sentrum, så er det bare lett snøfall på Fagerhaug, altså, sier hun, og legger til:

– No problem.

Snøen som laver ned på Fagerhaug skal nemlig utelukkende ivareta julestemningen.

Hjertelig jul på Fagerhaug holder åpent seks timer lørdag og søndag, og søndag avsluttes markedet med juletretenning.

Artikkelen fortsetter under bildet:

I 19 år har Jon og Gro Aalbu arrangert julemarked på Småbruket, og i år er det også det siste. Dermed ble det aldri noe 20 års jubileum på gården Rønningen, litt nord for Lønset.

Julemarkedet åpner lørdag formiddag, og holder åpent lørdag og søndag denne helga og neste helg. Her finner man husflidsprodukter, håndverk, lokal mat og masse julegavetips. 35 produsenter har levert varer hit, og i kaféen på låven kan du få kaffe, lefse og julebrus. Marit Bjerkås stiller ut i Galleri Småbruket.

I Hesteskoen 3 i Oppdal sentrum holder glasskunstner Benth Owesen åpent verksted, både den første helga i desember og 2.-5.desember. Owesen har drevet med glassfusing i 21 år, og enda lenger med keramikk. Mange av arbeidene hans har hentet inspirasjon fra den nå smelta speilsalen, ei isgrotte ved foten av Blåhø. Der fant man den karakteristiske blåfargen Owesen har brukt mye av.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Denne helga er det også julemarked i Oppdal Kulturhus.

På Norigard bruk er det åpent juleverksted tirsdag. Samme kveld er det også julekonsert med Oddgeir Bruaset i Lønset kirke.

Følg med i kalenderen på opp.no for å holde deg oppdatert.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments