STJERNELAG: Regissør og dramatiker Anders T. Andersen, skuespiller Liv Bernhoft Osa, musiker Erlend Ropstad, forfatter Nils-Øivind Haagensen, og skuespillerne Erland Bakker, Trond Espen Seim og Andrine Sæther.
STJERNELAG: Regissør og dramatiker Anders T. Andersen, skuespiller Liv Bernhoft Osa, musiker Erlend Ropstad, forfatter Nils-Øivind Haagensen, og skuespillerne Erland Bakker, Trond Espen Seim og Andrine Sæther.

Spiller med stjernelag på Nationatheateret:

Inntar Nationaltheateret

Rock og lyrikk inntar Nationaltheateret i februar.

Som OPP skrev torsdag skal Erlend Ropstad nå gå til scenen på Nationaltheateret, der han skal spille seg selv; hans egne låter skal akkompagnere lyrikk og skuespill med kjente skuespillere, som Trond Espen Seim, Liv Bernhoft Osa og Andrine Sæther.

– Det er rart å gå inn i det huset, og sitte på et møterom med mørk, kongeblå tapet med gullornamenteringer, der Henrik Ibsen og Ludvig Holberg titter alvorlig ned på deg fra maleriene på veggene, sier han, og legger til at man blir fylt av ærefrykt i slike formelle omgivelser.

Det er Anders T. Andersen, norsk regissør, forfatter og skuespiller, som har tatt initiativ til og skrevet manus til stykket, som altså baserer seg på Ropstads musikk og Hågensens Lyrikk.

– Jeg fikk en henvendelse tidligere i år, der han spurte om jeg trodde det kunne la seg gjøre, forteller Ropstad,

– Både Nils og jeg var positive, og syntes det var veldig kult.

Nationaltheateret skriver: «Poetisk og rocka om livets små og store spørsmål»

Det er forfatter Nils-Øivind Haagensens dikt møter Erlend Ropstads låter, i en forestilling om de hverdagslige og umenneskelige utfordringene vi mennesker baler med.

Nils-Øivind Haagensens fabulerende og slentrende lyrikk og artist Erlend Ropstads dype og inderlige rock er utgangspunktet når regissør og dramatiker Anders T. Andersen for første gang lager scenekunst som springer ut av poesi.

Andersen er kjent for å lage kritikerroste oppsetninger med stor publikumsappell, som Verdiløse menn, basert på Jokke og Valentinernes musikk, og Lazarus, basert på David Bowies musikk. Musikken vil også være sterkt tilstede i denne oppsetningen – artist og låtskriver Ropstad vil selv fremføre sine låter fra scenen.

Forfatteren Haagensen har begeistret både lesere og kritikere med sine muntlige og menneskelige dikt om både hverdag og unntakstilstand. Haagensen vant Sultprisen i 2004, og i 2012 ble han nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for lyrikksamlingen God morgen og god natt.

Både Haagensen og Ropstad beveger seg i spennet mellom det vare og det harde, med tekster som i det ene øyeblikket oppleves som en kjærtegnende hånd og i det neste som en hardtslående knyttneve.

Og legger du i tillegg til regissør Andersens videodesign, får du fire ulike kunstformer som på hver sin særegne måte, men i tett dialog med hverandre, nærmer seg små og store spørsmål rundt det å være menneske – alene, sammen med andre og som del av et samfunn og naturen.

Vennligst Logg inn for å kommentere