KOM I LUFTA: Johan Schønheyder kjørte inn i støvskyen bak denne steinen som kom gjennom lufta.
KOM I LUFTA: Johan Schønheyder kjørte inn i støvskyen bak denne steinen som kom gjennom lufta.

Oppdaling kjørte inn i steinras på Riksveg 70:

Kjørte inn i steinras

– Hadde den truffet bilen, hadde jeg nok vært borte, sier Johan Schønheyder som fikk en kampestein i lufta over seg mens han kjørte 80 kilometer i timen.

Politiet ble klokka 17.33 torsdag varslet om at flere store steiner hadde rast ned på riksveg 70 mellom Myren Camping og Romfo kirke i øvre Sunndal.

Johan Schønheyder fra Oppdal kom kjørende akkurat da steinene raste.

– Det var mørkt, og asfalten tok alt lyset, forteller han. Han satt og hørte på musikk da han plutselig så en voldsom grå skygge foran frontruta, fulgt av blå røk. Deretter kom det noen småstein dettende.

Han skjønte ikke først hva som skjedde, og frontruta var full av steinstøv etter hendelsen.

– Jeg tenkte det kanskje var et ras, så jeg stanset bilen, sier han. Han stilte opp bilen litt på skrå i veibanen, og slo på nødblinken for å advare andre. Så gikk han ut for å se på raset.

– Da kom det to vogntog peisende på, og dundret forbi bilen min. Men de måtte svinge over i motsatt kjørefelt da de så raset. Hadde det kommet bil i mot da, hadde det gått galt, sier han oppgitt.

Enorm stein

– Det var en bra stor stein, sier han nøkternt. Han la i går kveld ut bildet av steinen på sin facebookside.

Han hadde kjørt i 80 km/t og kjørte rett gjennom blårøyken steinen hadde dratt med.

– Steinen gikk i bakken rett ved bilen min, og fra den spratt det steiner ut i veibanen. Han som kom bak meg ble truffet av disse steinene, men jeg var kommet forbi allerede, forteller han.

Schønheyder forteller at stolpene i autovernet ble ødelagt ved der steinen falt.

– Du har hatt flaks?

– Det er bare tilfeldigheter. Hadde jeg fått den i ruta er det ikke sikkert jeg hadde tålt det så godt, sier Schønheyder, som kjørte en Volkwagen Caravelle minibuss.

Lensmann Hallvard Vermøy ved Sunndal lensmannskontor sier til OPP at dette ikke er et sted det vanligvis går ras. Ved Riksvegen er det her en skråning steinen falt ned fra.

– Det hadde vært nedbør i vel ett døgn da steinen kom. Så en kan si at det var medvirkende årsak, sier Vermøy.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments