Elias Morken (f.v), Märtha Louise Robertsen, Benjamin Killingberg og Inge Moene stiftet i forrige uke KrFU i Oppdal. Elias Morken er ungdomslagets første leder.
Elias Morken (f.v), Märtha Louise Robertsen, Benjamin Killingberg og Inge Moene stiftet i forrige uke KrFU i Oppdal. Elias Morken er ungdomslagets første leder.

Nytt tilskudd blant de politiske partiene i Oppdal:

Kvartett etablerte KrFU

Kristelig folkepartis ungdom (KrFU) er etablert i Oppdal, og ungdommene lover å passe nøye med på hva moderpartiet driver med.

–  Det var spontant, men samtidig en avgjørelse vi har tenkt på en stund, sier Märtha Louise Robertsen (17) til Radio E6.

Hun sitter i styret sammen med Benjamin Killingberg og leder Elias Morken og etableringen fant sted i forrige uke, der også partiets ungdomspolitiker Inge Moene var med.

OPP har ikke lykkes med å slå fast om det tidligere har vært etablert et ungdomslag for partiet i Oppdal, men et slikt lag har uansett ikke vært aktivit på mange år.

–  Vi mener det er behov for litt mer politisk engasjement blant ungdom i Oppdal, og selv har jeg alltid vært engasjert og har meninger om ting, forklarer Robertsen, som fra før har sittet i Oppdal ungdomsråd.

Sammen med Elias Morken ble hun dessuten valgt inn i fylkesstyret i KrFU for en måneds tid siden. Deretter gikk turen rett til landsmøtet.

  –  Hvordan var det å delta på KrFU-landsmøtet?

–  Det var kjempespennende! Vi visste ikke så mye hva det innebar på forhånd, mye var nytt, men det var engasjerte folk der som man kan lære mye av.

Robertsen svarer slik på spørsmål om hvorfor hun valgte å engasjere seg i KrF:

–  Det er fordi partiet har de samme grunnverdiene som meg, som forvalteransvar, menneskeverd og nestekjærlighet. Det er verdier jeg tar vare på selv når jeg tar mine valg og jeg synes partiet har mye bra politikk.

Robertsen lover at moderpartiet kommer til å merke ungdommene i aktuelle saker som skal til behandling fremover.

– Vi er opptatt av barn, ungdom, skole og psykisk helse. På disse områdene vil vi fremme vår politikk. Samtidig har vi et godt samarbeid med de som sitter for KrF i kommunestyret. Jeg føler at vi har påvirkning.

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
View all comments
Alf Morten Olsen
Alf Morten Olsen
6 måneder siden

Utrolig bra med samfunnsengasjert ungdom, dere er fremtiden vår. Gratulerer og lykke til videre 🙂 Mvh Oppdal KrF