Til alt hell hadde det ikke begynt å brenne i sentrumsbygget, som før var hotell og nå er et leilighetsbygg med restaurant i førsteetasjen.
Til alt hell hadde det ikke begynt å brenne i sentrumsbygget, som før var hotell og nå er et leilighetsbygg med restaurant i førsteetasjen.

Brannbilen raskt på plass etter varsel.

Mottok brannmelding fra Nor

Brannmannskapene var raske med å hive seg rundt da det kom melding om brann i sentrumsbygget som tidligere huset Hotel Nor, men som nå er leilighetsbygg.

Det var ved 15.30 tiden lørdag ettermiddag meldingen kom, ifølge utrykningsleder Geir Mellemseter i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

– Vi fikk en ABA-melding, som vi kaller det, som i dette tilfellet betyr automatisk brannvarsling fra alarmsentralen i gamle Hotel Nor, forteller Mellemseter til OPP.

Han legger til at et team med brannmannskaper rykket ut umiddelbart og startet med å søke etter hvilken av sensorene som hadde slått ut. Det skulle vise seg at alarmen hadde blitt utløst på grunn av matos fra restaurantkjøkkenet. Den hadde kommet opp gjennom heissjakta og inn i ventilasjonsrommet lengst opp i bygget.

– Der fant vi en melder som hadde slått ut på grunn av matlaging, sier utrykningslederen, og legger til:

– Her bor det mye folk med mange leiligheter, så vi tar det på alvor når det piper her.

– Ingen røyk?

– Nei, bare svidd matlukt.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments