Tore Aasheim (SV) la ut denne meldingen på sin facebookside, mandag.
Tore Aasheim (SV) la ut denne meldingen på sin facebookside, mandag.

Alliansen legger brøytestriden død:

Signerer felles plattform

Den grønnrøde alliansen i Oppdal har luftet ut frustrasjonen etter løypestriden og er snart klare til å signere den politiske samarbeidsavtalen, der løypesaken fortsatt holdes unna.

–  Samarbeidsavtalen er klar, og skal etter planen signeres neste mandag, bekrefter gruppeleder Morten Olsen (KrF) overfor OPP.

I forrige uke var den nye politiske alliansen i ferd med å sprekke helt på grunn av sterk uenighet om skiløypa på Gjevilvassveien. Sp ønsket å stoppe skjønnet og starte arbeidet med å trekke reguleringsplanen, noe som førte til at partnerne Venstre, KrF og SV truet med å bryte samarbeidet.

I kommunestyret brøt Olav Skjøtskift (Sp) med sin egen gruppe og sørget for å vippe flertallet til fordel for fortsatt skiløype på veien.

Mandag var gruppelederne sammen for å stake ut kursen videre for samarbeidet.

«Ingen blåmandag for alliansen – frisk luft er bra for samarbeidsklimaet – neste uke legger vi fram rammen for videre godt samarbeid – der alle skal bli hørt og tatt på alvor», skriver Tore Aasheim (SV) på sin facebookside mandag. Budskapet er ledsaget av en selfie med gruppelederne i alliansen og varaordfører Elisabeth Hals (V).

 (Saken fortsetter under bildet)

–  Vi jobber videre sammen, sier Morten Olsen til OPP. Han bekrefter at den politiske plattformen er ferdig skrevet.

Som OPP skrev sist torsdag skulle avtalen vært signert i forrige uke, men dette ble utsatt på grunn av prosessen opp mot kommunestyremøtet, der uenigheten om veiløypa tilspisset seg.

–  Nå skal avtalen behandles i partienes styrer før den signeres, sier Olsen.

I skissen til avtale er ikke skiløypa omtalt. Partiene har tidligere uttalt at det er en sak de er enige om å være uenige om.

  –  Har dere tatt inn noe om løypa i Gjevilvassdalen nå?

– Nei. Vi har bevisst ikke gått inn på noen konkrete saker. Den politiske avtalen er mer rundt og generell, sier Olsen.

Alliansen har dermed ikke ønsket å avtalefeste en annen håndtering av saken når den kommer opp til ny vurdering etter en ny rettsrunde, noe som trolig skjer i lagmannsretten til våren.

Tore Aasheim (SV) avviser at dette er en kime til ny konflikt innad i alliansen:

– Jeg er ganske sikker på at vi ikke får samme type konflikt som nå, selv om vi sikkert kommer til å være uenige. Vi gikk inn i samarbeidet med åpne øyne om dette.

Han mener partiene gjennom denne saken har lært og er blitt flinkere til dialog.

– Vi er blitt bedre kjent med hverandres argumenter. Nå må man ta en fot i bakken, og det er tydelig at det er to fronter der man på begge sider har ansvar for å få en løsning som er den beste for bygda.

– Ligger det ikke fortsatt en udetonert bombe under alliansen?

– Jeg tror ikke at alliansen blir satt i spill. Alle lærte litt om hvordan man skal forholde seg i en prosess, så jeg tror ikke det ligger en udetonert bombe her.

– Så nå er det ingen sure miner mer?

– Jeg synes denne debatten er et godt eksempel på hvordan lokalpolitikk skal drives. Det kan være harde fronter i kommunestyret, men vi forholder oss til hverandre som folk flest når debatten er over. Vi fikk bekreftet i dag at alle forholder seg til demokratiet, og nå jobber vi videre med det vi tror på.

At saken har vært svært betent for alliansen, kom også tydelig frem da gruppeleder Haakon Nordseth (V) og ordfører Geir Arild Espnes (Sp) møttes til oppklaringsrunde og debatt i Radio E6 sist fredag, dagen etter oppgjøret i kommunestyret.

– Jeg tror Sp opplevde like mye striden med de andre partiene som at vi ble latt i stikken, like mye som Nordseth sier at han opplevde det motsatt, sa Espnes, som understreket at han likevel hadde stor tro på samarbeidet.

– Men jeg håper at vi underveis kan lære oss å ha en litt mer ydmyk tone i forhold til hverandre, sa Espnes.

– Jada, jeg enig i det, og det gjelder vel begge veier. Jeg er enig med Geir Arild i at den bustete krangelen vi nå har vært igjennom, den har nok preget oss alle, svarte Haakon Nordseth.

4 Comments
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
View all comments
Inge Bertil Bruseth
Inge Bertil Bruseth
6 måneder siden

Gled dere! Alle som sliter med ensomhet, alle med psykiskeproblemer, rusproblemer, dere med andre alvorlige sykdommer, der skal bli hørt. I hverfall mellom 08.00 og 16.00.

Ola Vollan
Ola Vollan
6 måneder siden

ja da blir alt avgjort på bakrommet. Blir ikke så mye gjennomslag for opposisjonen de neste 4 årene

Asbjørn Dypbukt
Asbjørn Dypbukt
6 måneder siden

Det kan godt være. Men Senterpartiet er jo med i to samarbeidsalianser – en fiktiv og en reell.

Sigmund Fostad
Sigmund Fostad
4 måneder siden

Så nå er altså de fine valgprogrammene og sjelene solgt for hele valbolken – igjen.