småbruket8

I NABOLAGET: Håvard Killi Gravaune er en av de mange som besøker Småbruket.

småbruket7

FAST TRADISJON: – Vi har vært her omtrent hvert år, det er veldig trivelig å komme hit, sier Ester Hanna Ishol, Marta Roaldsdatter Ishol, Sanna G. Lien, Mille Sofie Bakk, Elin Ishol, Ivar Bakk og Julian Bakk.

småbruket6

TRE DAGER IGJEN: Søndag, og neste helg, blir de siste dagene for Jon og Gro Aalbu med Førjul på Småbruket.

småbruket4

PÅ JULETUR: Ivar og bestemor Aud Hoel har handlet til jul. – Ivar ville ha pipe, men vi ble enige om at han må vente noen år, forteller Aud.

småbruket1

SNURRIGE DETALJER: Småbruket har et vell av artige detaljer, om man bruker øynene finner man mye rart rundt seg.

småbruket

EVENTYRLIG: Snøen lavet ned og skapte fin julestemning på Småbruket.

Imre (19) er like gammel som Førjul på Småbruket:

– Rart at det snart er over

Allerede klokka 11 begynte folk å strømme til Småbruket, for å få med seg den nest siste helga med Førjul, her.

For etter disse to helgene er det ugjenkallelig slutt for arrangementet, som har holdt på i 19 år.

– Vi gråter på skift, sier Jon Aalbu humoristisk.

– Neida, men det er spesielt, føyer Gro til.

De er enige om at det blir rart å starte advent uten Førjul på Småbruket, etter så mange år.

Nær 140 utstillere har vært innom i disse årene, og det har alltid vært nye som har kommet til. I år selger paret Småbrukets egne produkter til halv pris, for å tømme varelageret.

De skal fortsette med både pipemakeri og håndverk etter at de gir seg på Småbruket.

– Kanskje vi kommer oss til Fagerhaug og Hjertelig jul neste år. Sirkushester gir seg ikke så lett, sier Gro.

I år har de 35 utstillere, og Marit Bjerkås har malt de flotte bildene som henger på veggen på Låven.

– Vi ville ha en rot-ekte oppdaling dette siste året, sier Jon.

Blant produktene på markedet er det smedarbeider, treskjæring, strikking, lokal mat, og veldig mye annet.

Totalt er arealet 120 kvadrat, og dermed blir det veldig intimt og trivelig på Låven.

– Ett år serverte vi 60 kaffekopper på én time, da var det travelt, minnes Jon. Nå siger folk heldigvis på litt mer spredt, og da blir det tid til overs til en prat med de som kommer innom.

Juleurtekake, trollkrem og smultringer står på menyen, samt kaffe, julebrus og gløgg.

Imre Aalbu (19)holdt også til i fire år i garasjen, sammen med Isak Jære, der de solgte gløgg og julenek. Før det var det Viking 4H som holdt til der,  åtte år på rad.

Han forteller at han pleide å glede seg til adventshelgene, for det var først da det var lov å drikke julebrus.

–Jeg har ikke fått noe enda i år, men det blir vel litt smultring og julebrus etterpå, sier unggutten som har vokst opp med julemarked og gårdsturisme på småbruket.

Jon Aalbu forteller at det har skjedd mye på alle disse årene.

Ikke minst hvordan han ser ut.

– Da vi startet dette arrangementet, brukte jeg løsskjegg. Det er unødvendig nå, smiler han, og viser til at det hvite skjegget er hans eget.

Han humrer:

– En må gi seg når en begynner å bli en del av inventaret.

 

 

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
>

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert