Bård Sundseth (t.h) i Oppdal alpinklubb holdt i trådene under fjorårets skibyttedag. Birger Lie (sittende) hjelper en kunde med handelen.

Bård Sundseth (t.h) i Oppdal alpinklubb holdt i trådene under fjorårets skibyttedag. Birger Lie (sittende) hjelper en kunde med handelen. Foto: Per Ole Aalberg, arkiv

Tror på mer besøk enn i fjor:

Skibyttedag i nyhallen

I fjor måtte alpinklubben bytte dag på grunn av den store Natoøvelsen. I år fyller de den nye idrettshallen med brukt utstyr og håper på godt besøk.

– Interessen for brukt utstyr er fortsatt stor, men vi er like spente hvert år om hvor stor oppslutning det blir, sier leder i Oppdal alpinklubb, Stein Kjartan Vik til Radio E6.

I fjor måtte skibyttedagen bytte dato noen uker før den skulle gjennomføres på grunn av den store Natoøvelsen som pågikk i regionen. Forsvarsledelsen ønsket ikke mye folk på lokale veier mens det pågikk store troppeforflytninger.

Ledelsen i alpinklubben tror det også spilte inn på besøket og omsetningen, som endte på 300 000 kroner, mot en halv million året før.

–  Vi mener vel at nivået bør ligge et sted i mellom de to summene, sier Vik.

Samtidig merker alpinklubben konkurransen fra bruktmarked både på facebook og finn.no.

– Det omsettes brukt i mange forskjellige kanaler, man vi er overbevist om at skibyttedagen har en plass. Der er det mulig å få prøve utstyret og få gode råd fra dyktige folk.

Presseansvarlig Birger Lie i alpinklubben peker på at gjenbruk er viktig i forhold til FNs bærekraftmål.

– Bærekraftig utvikling imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov. Hvis et brukt produkt selges i stedet for å bli kastet, unngås utslipp. Vi er stolte over å kunne bidra her med vår aktivitet, sier Lie i en pressemelding.

Han opplyser at alpinklubben gir bort 90 nye t-skjorter til den veldedige organisasjonen Jabez verden, der blant annet Ranheim-spiller og tidligere RBK-spiller Mushaga Bakenga er sentral.

– Dette er en organisasjon som arbeider i tråd med FNs barnekonvensjon og FNs Bærekraftsmål 4 «Sikre inkluderende, rettferdig og god utdanning og fremme muligheter for livslang læring for alle»,

Lie forteller at t-skjortene går til barn i Kongo og sendes av gårde i disse dager.

– Vi synes det er flott å kunne bidra på dette området og.

Stein Kjartan Vik sier at det blir innlevering av utstyr i ettermiddag. Det er også mulig å levere i morgen tidlig.

  –  Hva slags utstyr vil dere ha, og helst unngå å få?

–  Vi ønsker vintersportsutstyr som har restverdi, utstyr til alpint, randonee, langrenn, også klær. Utstyr man likevel har tenkt å levere på dynga vil vi ikke ha.

Lørdagens skibyttedag arrangeres for første gang i den nye idrettshallen.

–  Det var litt tilfeldig at det ble der, men det er minst like mye plass der som i den gamle hallen, så det blir bra.

Alpinklubben får 20 prosent av inntektene fra skibyttedagen. Resten går til de som eier utstyret som blir solgt.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert