Skisenteret benytter seg av kulda:

Snøproduksjonen går for fullt

I Oppdal skisenter bruker de kulda for alt den er verdt om dagen, ifølge heissjef Arnulf Erdal, som står ved tidligere løfter om når det blir sesongåpning.

– Vi produserer snø og har kjørt for fullt siden forrige søndag. Nå kjører vi med maksimal kapasitet i alle anleggene; det ser veldig bra ut, sier Erdal til OPP.

– Når kan publikum få slippe til og teste skiene?

– Det går som planlagt. Vi vil åpne i Vangslia 23. november. Hovden og Stølen åpner vi til jul, sier Erdal som jobber på spreng for å få klar vinterens store nyhet – den nye seks-seter ekspressheisen som erstatter Solheisen i Vangslia.

Neste år er planen å bygge ut heisen helt til topps i Vangslia.

Sesongstart i Bjorli

Kuldegradene har gjort det mulig å produsere kunstsnø i store mengder også i  Bjorli skisenter, et anlegg som skiheiseier Wenaas i Oppdal også eier.

Det betyr at 800 meter med ferdigpreppet underlag fra fredag er tilgjengelig for de som vil teste nedoverski og snøbrett på beina.

– Det tar nok ikke så lang tid før vi har klar ei løype til, vi har fått produsert såpass med snø, sier Tommy Sæther i Bjorli skisenter til vigga.no.

3 Comments
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Kurt Guldvik
Kurt Guldvik
9 måneder siden

Herlig og rørende at ski sesongen er i sikte.

Bjorli og Oppdal burde hatt en ordning slik at sesongkort innehavere kan benytte begge plasser fritt. Siden det er samme eierskap

Åshild Fostervoll
Åshild Fostervoll
9 måneder siden

Så er det bare fint med tåke som legger seg over dalen, gir så fin rimfrost på trærne:) Får ikke helt Yr.no til å stemme med været her i dalen lenger, på denne tiden av året, hva det nå kan komme av?

Odd Nyberg
Odd Nyberg
9 måneder siden

Imponerende hvor hardt disse snøfolka står på for at andre skal få det fint hver vinter 🙏