FLYTTER MUSIKALEN TIL GØTEBORG: 6000 billetter ble solgt den første dagen det ble kjent at Så som i Himmelen skal spilles i Gøteborg i mai. Tuva Børgedotter Larsen og Philip Jalmelid flankerer produsent Vicky Von der Lancken, og skuespiller Bjørn Kjellmann som også spiller i stykket.
FLYTTER MUSIKALEN TIL GØTEBORG: 6000 billetter ble solgt den første dagen det ble kjent at Så som i Himmelen skal spilles i Gøteborg i mai. Tuva Børgedotter Larsen og Philip Jalmelid flankerer produsent Vicky Von der Lancken, og skuespiller Bjørn Kjellmann som også spiller i stykket.

Kvelden før kvelden på tv, julekonserter i Stockholm konserthus og 200.000 solgte billetter:

Tuvas suksessreise

Hun spiller hovedrollen i Stockholms største musikal, skal synge julekonsert og være på TV i svenskenes «kvelden før kvelden». Tuva Børgedotter Larsen er i ferd med å bli svenskenes nye yndling.

– Det går helt utrolig bra, det bare går og går og går, sier Tuva Børgedotter Larsen selv på  Radio E6 på telefon fra Stockholm, der musikalen «Så som i Himmelen» nå har solgt over 200.000 billetter, er forlenget fram til midten av mars, og settes opp på nytt i hele mai måned, i gedigne Gothia Theaters i Gøteborg.

– Da det ble kjent at vi skulle spille i Gøteborg, ble det solgt 6000 billetter første dag, sier hun, og legger til at responsen på stykket er helt utrolig.

Etter mai er det ugjenkallelig over.

– Sluttdatoen er satt, men hvor mange ekstraforestillinger det blir, det vet vi ennå ikke. Vi får se hva som skjer, og billettsalget i Gøteborg er vel kanskje en pekepinn på at det er godt mulig at det blir flere.

Publikum har trykket musikalen til sitt bryst.

– Fortsatt er det mange som ser det for første gang, men vi har også en del gjengangere som har vært her tre ganger og fire ganger, åtte ganger og ti ganger. De kan kanskje klassifiseres mer som fans, ler hun.

– Man blir litt bortskjemt.

Hun spiller hovedrollen «Lena», og Philip Jalmelid som spiller «Daniel» er hun i løpet av det siste året blitt både kjæreste og samboer med, de to har kjøpt seg hus ved Stockholm.

– Går det greit å skille scenelivet fra privaten?

– Hjemme er vi Tuva og Philip, og på scenen er vi Daniel og Lena, hehe. Det er vel visse andre forskjeller også, ler hun. Men legger til at det er veldig hyggelig å dra på jobb sammen og ha samme timeplan, og ha fri samtidig.

Og når det gjelder fri, blir det mindre og mindre av den slags. De to skuespillerne er blitt temmelig store på den andre siden av grensen, og dukker stadig opp på tv og i andre offentlige sammenhenger.

– Ja, det er blitt en del av det, og mer skal det bli. Som frilanser er det veldig greit, men jeg ble spurt av noen her om dagen når jeg jobber og når jeg har fri, og det erlitt vanskelig å definere hva som er hva; det er en «on going situation» for å si det slik. Samtidig har det vært en periode med mange spennende opplevelser.

Å være syk er ingen spøk, og i oktober har det vært litt småvanskelig.

– Det er et slit med forkjølelse, for det er såpass mye bruk av stemmen at det er utfordrende. Det var en av forestillingene jeg måtte få stand-in etter pause. Jeg skulle egentlig på, men oppdaget at jeg hadde ikke lyd i stemmen. Jeg måtte gi henne klærne mine, og så ble det en annen Lena etter pause. Men det gikk det også.

Nå skal de spille tre uker til. Deretter skal hun, sammen med Philip Jalmelid og to andre solister ha julekonserter med Konglige filharmonikerne i Stockholms konserthus. (Les mer her)

– Deretter blir det litt tv-tid på «kvelden før kvelden», men på julaften, da har vi fri. Tror jeg.

De planlegger å lande på Værnes julaften. og feire jul med foreldrene på «skoga» i Rennebu.

– Da kanskje vi får litt snø også, her i Stockholm har det regnet i flere måneder!

Se Tuva i Så som i himmelen under:

Vennligst Logg inn for å kommentere