Toppalpinisten Ragnhild Mowinckel har igjen røket korsbåndet i høyre kne. Det er samme skade som hun pådro seg under utfortrening i Andorra i mars i år.
Toppalpinisten Ragnhild Mowinckel har igjen røket korsbåndet i høyre kne. Det er samme skade som hun pådro seg under utfortrening i Andorra i mars i år.

Ny alvorlig kneskade for Mowinckel:

– Uvirkelig beskjed å få

Toppalpinist og tidligere OVS-elev Ragnhild Mowinckel har igjen røket korsbåndet i høyre kne. Det er samme skade som hun pådro seg under utfortrening i Andorra i mars i år.

De siste månedene har 27-åringen fra Molde trent målrettet for å komme tilbake i alpinbakken, og opptreningen gikk lenge som planlagt. I forrige uke fikk hun imidlertid et nytt tilbakeslag.

En planlagt undersøkelse hos landslagslege Marc Strauss viste at korsbåndet igjen var røket som følge av en smell på trening.

Det kom som en stor overraskelse på både hovedpersonen og landslagsledelsen. Ingenting skal ha tydet på at skadeomfanget var så alvorlig etter treningsuhellet.

– Dette var en blytung og uvirkelig beskjed å få ettersom jeg nærmet meg å bli konkurranseklar etter alle disse månedene med opptrening. Dessverre betyr det at jeg mister denne sesongen, og at jeg igjen må gjennom en ny runde med tålmodighet, svette og tårer, sier Mowinckel i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

27-åringen er samtidig krystallklar på at karrieren ikke er over som følge av den andre alvorlige kneskaden på svært kort tid.

– Jeg er fast bestemt på at jeg skal tilbake der jeg slapp, og jobbe videre derfra, sier toppalpinisten.

Nå venter det et nytt inngrep i det høyre kneet.

– Vi har avtalt å operere kneet i starten av desember, og så venter en ny periode med rehabilitering, sier landslagslege Marc Strauss.

Sikkert er det at hele inneværende sesong ryker for Mowinckel. Når den tidligere eleven ved Oppdal videregående skole kan være tilbake i alpinbakken er uvisst.

Mowinckel besøkte elever ved ungdomsskolen og OVS under en MOT-turné tidligere i år. Da fortalte hun at det var kjipt å være skadet. Avbrekket førte imidlertid til at hun kunne komme på besøk, til glede for unge alpin-talenter.

Vennligst Logg inn for å kommentere