GLADE VINNERE: Slik ser det ut når man vinner fotballcup:øverst fra venstre: Sondre Grøtte, Erlend Bjerke Bekken,Elias Nyvold, Olav Holten og David Flotten Volden. Steffen Steigedal Olsen og Isak Skogrand - sistnevnte kaptein på laget og i cupen keeper selv om han i serien har bøttet inn mål som spiss!
GLADE VINNERE: Slik ser det ut når man vinner fotballcup:øverst fra venstre: Sondre Grøtte, Erlend Bjerke Bekken,Elias Nyvold, Olav Holten og David Flotten Volden. Steffen Steigedal Olsen og Isak Skogrand - sistnevnte kaptein på laget og i cupen keeper selv om han i serien har bøttet inn mål som spiss!Bilde 1 av 2
Sondre Grøtte, Erlend Bjerke Bekken, Elias Nyvold, Olav Holten og David Flotten Volden, Steffen Steigedal Olsen og Isak Skogrand foran med seierssjekken og pokalen for cupseieren 2019 og vandrepokalen for seieren i G14-klassen.
Sondre Grøtte, Erlend Bjerke Bekken, Elias Nyvold, Olav Holten og David Flotten Volden, Steffen Steigedal Olsen og Isak Skogrand foran med seierssjekken og pokalen for cupseieren 2019 og vandrepokalen for seieren i G14-klassen.Bilde 2 av 2

Oppdalslag til topps for første gang på mange år:

Vant fotballturnering

Oppdal G14 gikk ubeseiret gjennom Otta-cup – og vant finalen som første oppdalslag på mange år.

Otta-cup er en tradisjonsrik turnering som har vært arrangert årlig siden 1983, og mange oppdalslag har gjestet cupen. Men det har sjelden endt med pokaler og seierssjekker med hjem til Oppdal – før i kveld.

Fire oppdalslag var med i helga, og spilte fotball til langt på natt både fredag og lørdag.

– Den siste kampen fredag var klokka 23.30, forteller Marit Grøtte, som er trener på G14, sammen med Dennis Frisk.

Søndag var det sluttspill etter at G14-2 hadde sin siste innledende kamp så tidlig som 06.30.

Fotball fra tidlig morgen til sent på natt, med andre ord.

I G14-klassen var det 25 lag med, i cupen, som arrangeres over tre helger, totalt mange flere. Oppdalslagene spilte alle i G14-klassen, også de to lagene med spillere som spilte i G13-serien i årets sesong.

Tre oppdalslag nådde sluttspillet, blant dem begge G14-lagene.

– Dessverre møtte lagene fra Oppdal hverandre i åttendelsfinalen, forteller Grøtte. Da er det bare ett som får gå videre.

Etter å ha slått ut lagkameratene med 3-0, var veien kort til kvartfinale, semifinale og finale for oppdalslaget.

– Finalen gikk mot Kapp/Lena/Toten, og våre gutter gjorde en kjempebra innsats. De stod fram som et lag, var veldig disiplinerte, og gjorde alt det vi hadde snakket om på forhånd.

Halvveis i finalen ledet oppdalslaget 2-0, og kontrollerte egentlig kampen fra start til slutt. Målscorere var Olav Holten og Steffen Steigedal Olsen.

– Isak Skogrand i mål har aldri vært keeper før, og han slapp inn bare to mål i hele turneringen, forteller Grøtte om et lag som vant finalen etter sju seire og målforskjell 30-2!

Det ene baklengsmålet kom i finalen, men det hjalp ikke, oppdalingene vant 2-1 over totenlaget og kunne hente hjem to pokaler og sjekk på 2000 kroner som første oppdalslag på mange år.

– Seieren var fullt fortjent, kommenterer Grøtte etter en sesong der G14-gutta også hentet hjem pokalen og finaleseieren i B-sluttspillet i Dana cup.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments