Deinis Buravcevs fra Oppdal, til venstre, tok sølv i NM.
Deinis Buravcevs fra Oppdal, til venstre, tok sølv i NM.

Oppdalinger i Norges største kampsportarrangement:

Deinis vant sølv i NM

Målet for Oppdal Taekwon-Do var medalje. Det fikset Deinis Buravcevs (16) da han klarte en veldig sterk sølvmedalje i sparring under helgas NM i Stavanger.

Norges største kampsportmesterskap gikk av stabelen i Stavanger i helgen, med NM og landsmesterskap. Blant 478 deltakere fra hele landet, var også oppdalingene Deinis  Buravcevs og Steingrim Mellemseter. I tillegg var Stig Roar Dørum med som dommer, Ørjan Trenmo stilte som coach, mens leder i klubben, Geir Olav Hågensli, var invitert VIP.

Deinis Buravcevs stilte i mønster og sparring i klassen for junior rødt belte. I sparring fikk han walkover i første kamp og gikk rett til kvartfinalen. Der var han totalt overlegen og gikk lett til semifinale. 16-åringen vant like overbevisende i semifinalen, og dermed ble det finale. Det ble en jevn kamp, og det kunne ifølge en pressemelding fra klubbens leder Geir Olav Haagensli bikket begge veier, men dessverre tapte Deinis med knappest mulig margin.

Oppdalingen gikk også et godt mønster, men flertallet av dommerne mente dessverre at motstanderen var best.

Steingrim Mellemseter stilte i mønster og sparring for sort belte junior, og mønsterklassen hans var den største i hele NM med hele 32 deltakere. Til tross for veldig god innsats holdt det ikke til medalje, men ifølge leder Geir Olav Haagensli var Mellemseter veldig nærme de beste.

Mellemseter gikk ut på en delt dommeravgjørelse. Det betyr at dommerne ikke var enig om hvem som var best, men flertallet holdt på motstanderen. Junioren gjorde det også godt i sparring, men møtte NM-vinneren i første kamp og det holdt ikke helt.

Haagensli mener resultatene til de to i helga viser at den innsatsen de har lagt ned den siste tiden har båret frukter.

– Vi gleder oss til fortsettelsen, forteller Haagensli.

Stig Roar Dørum fikk skryt som dommer, Ørjan Trenmo coachet utmerket og Geir Olav Haagensli selv satt i komiteen som delte ut kongepokalen, som for kvinner gikk til Daniese Sæther, som representerer Oppdals søsterklubb på Frøya.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments