Thomas Ulsrud er skip på Norges lag.
Thomas Ulsrud er skip på Norges lag.

Anke avvist - og rotet bort ny seier:

Dobbel norsk nedtur

Mandag kveld ble en nedtur for det norske landslaget som hadde Italia i kne før det sviktet.

Nedturen startet allerede før kampen.

Da ble det nemlig klart at det internasjonale curlingforbundet avviste anken fra Norge – og sto fast på avgjørelsen om å gi England seieren i gårsdagens kamp.

Norge vant 9-5, men fordi reserve Magnus Nedregotten ikke tok over Markus Høibergs kost, slik reglene sier, ble det norske laget fradømt seieren.

Nedregotten byttet til rett kost da dommeren sa fra underveis i kampen, men da var det for sent. Det hjalp heller ikke at England henvendte seg til World Curling Federation (WCF) mandag og ba om at Norge ble tilkjent seieren, skriver VG.

Dermed måtte Norge ta Italia i ettermiddagens kamp for å henge med i kampen om fire sluttspillplasser.

Det startet lovende, Norge tok tre poeng i 2. omgang og ledet 4-1. halvveis ledet de 5-2.

Men så slapp de Italia inn i kampen til 5-5, og da Thomas Ulsrud misset med to dragninger som ble for kort i 7. omgang, gikk Italia plutselig opp i 7-5. Ulsrud rettet det opp og berget to poeng i 10. omgang.

Dermed sto det 7-7 og det måtte ekstraomganger til med italiensk sistestein. Italias skip beholdt roen med to norske steiner i boet, og la seg pent inntil den beste norske steinen og dermed 8-7 til Italia.

Dermed står Norge med bare to seire på fem kamper – og må nå trolig ta minst tre seire på de fire siste kampene mot Sverige, Sveits, Nederland og Russland.

Hjemmefavoritten Sverige er ubeseirede, Sveits har fire seire, mens tre lag har tre seire.

Det er oppdalslaget Team Minera som representerer Norge i EM, og på laget spiller oppdalingene Markus Snøve Høiberg og Steffen Walstad, samt Magnus Vågberg Trulsen og Thomas Ulsrud.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments