IMG_6573

Marte Skarsheim i aksjon for damelaget.

årets-priser-fotball

Vinnere av årets priser i oppdalsfotballen samlet på et brett. Foran Tuva Amalie Sundqvist, Karoline Kleven, Sander Strypet Nylende og Marte Skarsheim. Bak Per Roar Bekken, Arild Stavne og Halvor Bjerke Bekken. Foto: Per Roar Bekken

G14seieer

Gutter 14-1 kunne løfte troféet etter å ha vunnet finalen i B-sluttspillet i Dana Cup fredag. Foto: Per Roar Bekken

g14-seiersbilde

Sondre Grøtte, Erlend Bjerke Bekken, Elias Nyvold, Olav Holten og David Flotten Volden, Steffen Steigedal Olsen og Isak Skogrand foran med seierssjekken og pokalen for cupseieren 2019 og vandrepokalen for seieren i G14-klassen. Foto: Privat

Marte (35) hedret med fotballpris:

– Er nok på banen hver dag

– Overraskende og artig, sier Marte Skarsheim til Radio E6 etter at hun onsdag kveld fikk hederspris i fotballen i Oppdal – den første som har fått en slik pris siden 2014.

 

 

 

Skarsheim ble tatt på senga under fotballgallaen onsdag kveld, der hun ble trukket fram helt til slutt av alle prisvinnerne.

Sist en hederspris ble delt ut i oppdalsfotballen var i 2014 da Kjetil Heggem ble hedret.

I begrunnelsen for prisen heter det at Skarsheim er et utpreget ja-menneske og var i 2016 en av initiativtakerne til å få i gang damelaget og har siden vært med som kaptein på laget og et forbilde for yngre medspillere. Skarsheim trener også to lag i yngre årsklasser, jenter 12 og gutter 10.

– Jeg er nok nedpå banen så å si hver dag, forteller Skarsheim til Radio E6.

Da hun flyttet hjem igjen til Oppdal ble hun med yngre lag, i 2016 fikk hun og lagvenninner stablet på beina igjen damelaget etter flere ti-års fravær.

Hun skryter av fotballen fordi den gir et stort nettverk av venner, og hun synes det er spennende å se spillerne utvikle seg både på damelaget og de hun selv trener.

– Som trener er det viktigste og gi trygghet og utvikle gode holdninger. Samtidig må de synes det er artig, sier Skarsheim. Hun innrømmer at hun nok er mer opptatt av resultat når hun selv spiller enn når ungene spiller.

Men treneren mener også en breddeklubb må tenke på de som vil nå enda lenger:

– De som vil satse må få lov til å gjøre det, og vi må legge til rette for det, sier Skarsheim som forteller at hun skal feire prisen med sin nærmeste i helga:

– Bak enhver fotballkvinne står det en sliten mann, humrer hun.

35-åringen skal ikke gi seg med det første:

– Ja, så lenge det er lag og jeg klarer å henge med, klarer jeg ikke slutte, sier Skarsheim som håper å stille et ungt damelag neste år med hjelp fra unge jenter.

– Jeg håper det, men vi trenger hjelp av de yngre, det er mange av de andre spillerne som er borte på studier.

Under gallaen ble Gutter 14 hedret som Årets lag i Oppdal som de også ble i fjor. Laget vant B-sluttspillet i Dana Cup og vant nylig Otta Cup, og var det eneste laget i oppdalsfotballen som spilte på det øverste nivået i Trøndelag fotballkrets denne sesongen.

Sander Nylende ble kåret årets spiller på guttesiden og Tuva Amalie Sundquist ble årets spiller blant jentene. Årets trenere ble Arild Stavne og Per Roar Bekken, mens Karoline Kleven  og Halvor Bjerke Bekken ble hedret blant de klubbdommerne i Oppdal.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
>
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert