Slik ser værvarselet for Storlidalen ut på yr.no fredag morgen.
Slik ser værvarselet for Storlidalen ut på yr.no fredag morgen.

Fire dager med snøvær i Storlidalen:

Melder snøvær i fem dager

Fredag morgen var det 50 cm snø i Storlidalen og i løpet av fem dager kan vi få en av de mest snørike inngangene til julemåneden noensinne.

Ångardsvatnet › South-East: Gråfjellet
På bildet over ser du hvordan været er i Storlidalen akkurat nå!

Storlidalingene er vant med mye snø, og fredag var det 50 cm snø ved Ångardsvatnet værstasjon i Storlidalen. Dermed er Storlidalen på snøtoppen i Trøndelag.

Men det stopper ikke med en halvmeter. For det er bare å forberede seg på skikkelig koievær i oppdalsregionen gjennom helga med nordvest og snø i fem dager framover, ifølge yr.no.

Summerer vi opp nedbøren som er varslet i dagene framover blir det over 50 cm snø, og selv om den kan synke sammen kan det fort bli opp mot meteren med snø i Storlidalen før snøværet er over.

Det betyr utfordringer for løypekjørerne i dalen, der Hallvard Storli har kjørt opp gode spor inn til Tovatna. I helga kan det fort bli mer brøyting enn løypekjøring for storlidalsbøndene.

Om det skulle bli én meter snø, er det ikke første gangen storlidalingene får solid med julesnø. Siden værstasjonen ved Ångardsvatnet ble etablert i 1965 har Storlidalen opplevd ni julemåneder med over én meter snø. Det viser statistikken OPP har sjekket hos Meteorologiske institutt.

Både i 2016 og i 2017 var det meteren før måneden var omme, men de to store snøårene var 1975 og 2005.

I 1975, som var en voldsom snøvinter, ble det målt 170 cm snø på nyttårsaften. Men 2005 slo desemberrekorden – da var det 196 cm snø 18. desember.

Rekorden for snødybde 1. desember er forøvrig 82 cm og er fra 1969, etterfulgt av 73 cm fra 2007. Det kan bli ny nestbeste notering på søndag!

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments