Statsråden forsvarer forskjellsbehandling av oppdrettere:

Bollestad avviser kritikken

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad forsvarer i et intervju med Nationen at oppdrettere som driver med rev får et dårligere erstatningstilbud enn de som driver med mink.

– Det har ikke vært avkastning der, sier Bollestad om reveoppdrett i intervjuet (krever abonnement).

60 prosent av landets minkbønder kommer fra Bollestad eget hjemfylke Rogaland, mens rev har tyngdepunkt i Trøndelag. På spørsmål om hun prioriterer sine egne, svarer statsråden:

– Jeg har ikke tenkt tanken en gang. Loven er lik for alle.

Hun fastholder at det er dårligere lønnsomhet i reveoppdrett enn minkoppdrett, basert på fakta om skinnpriser og fôrkostnader over tid.

– Det er ikke mulig å finne en bruksverdi basert på lønnsomhet på rev, sier Bollestad og støtter seg til beregninger Nibio har gjort av de to næringene.

Oppdrettere i Oppdal har reagert kraftig på forskjellsbehandling og mener forskriften legger opp til en splitt og hersk i næringen.

Norges pelsdyralslag mener dette er grov forskjellsbehandling, og i et brev som skal sendes politikerne vises det til at mange  reveoppdrettere har hatt bedre økonomisk avkastning enn minkoppdrettere de siste årene.

Forslaget til alternativ erstatningsutmåling vil gi millioner mer i kompensasjon til minkbønder, mens reveoppdrettere i Oppdal ikke får én krone mer i erstatning og vil tape millioner på nedleggingen av pelsdyrnæringa.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer