ENGASJERTE UNGDOMMER: (f.v.) Noah Sebastian Øiamo Sundqvist (leder i styret i ungdomsklubben og vara i ungdomsrådet), Klara Martine Tønnesland (medlem i ungdomsrådet), Maria Snøve Loe (medlem i ungdomsrådet), Esther Emilie Kulsås (nestleder i ungdomsrådet), Mali Hoelsæter (medlem i ungdomsrådet) og Ola Vollan (leder i ungdomsrådet).
ENGASJERTE UNGDOMMER: (f.v.) Noah Sebastian Øiamo Sundqvist (leder i styret i ungdomsklubben og vara i ungdomsrådet), Klara Martine Tønnesland (medlem i ungdomsrådet), Maria Snøve Loe (medlem i ungdomsrådet), Esther Emilie Kulsås (nestleder i ungdomsrådet), Mali Hoelsæter (medlem i ungdomsrådet) og Ola Vollan (leder i ungdomsrådet).Bilde 1 av 2
img9669-kopi.jpg
Bilde 2 av 2

TV2- og Snapchat-profil vil ha spørsmål fra oppdalsungdom:

Helsesista kommer til Oppdal

Oppdal Ungdomsklubb fikk støtte fra ungdomsrådet, og har invitert Snapchat-kjendisen Helsesista til Oppdal over nyttår.

Representanter fra Oppdal ungdomsskole og Oppdal videregående skole har gått sammen og invitert Helsesista til å holde foredrag i Storsalen.

Tale Maria Krohn Engvik er helsesykepleier og driver Snapchat-kontoen Helsesista for å komme i kontakt med ungdom om helsespørsmål. I tillegg har hun sitt eget program på TV2.

Noah Sebastian Øiamo Sundqvist har en fot innenfor begge de to organisasjonene; han er leder i styret i ungdomsklubben og vararepresentant i ungdomsrådet.

Sundqvist mener Helsesista tar opp viktige tema, og at det derfor er nyttig at hun kommer hit. Arrangementet 24. februar er gratis for alle ungdommer.

– Vi håper at så mange som mulig kommer, sier Sundqvist.

Klara Martine Tønnesland er medlem i ungdomsrådet, og synes det er bra at Helsesista tar opp tema som er tabubelagt:

– Helsesista er veldig populær – det er lett for ungdom å få kontakt med henne, sier hun.

Ungdomsklubben og ungdomsrådet ønsker innspill fra oppdalsungdommen, og opplyser at de ønsker innspill til hva Helsesista skal ta opp når hun kommer.

De ser for seg en ordning med skolene, slik at alle som vil får stille spørsmål på forhånd, sier medlem i Oppdal Ungdomsråd, Maria Snøve Loe.

Innen midten av januar vil ungdomsklubben og – rådet ha fått inn innspill, og i slutten av den måneden kommer de til å plukke ut spørsmål. De håper at det blir så bredt som mulig, sier sekretæren i ungdomsrådet, Vigdis Thun.

SV-representant Tore Aasheim er politisk kontakt i ungdomsrådet, og han sier det er positivt at det er dette ungdomsklubben velger å bruke pengene på:

– At de vil bruke pengene på et slikt foredrag visser at dette er noe ungdom vil høre om.

– De er flinke til å tenke stort og på alle, legger Thun til.

Maria Snøve Loe tror også helsesykepleiere i Oppdal vil kunne dra nytte av et slikt arrangement:

– Da kan de se hva ungdom i Oppdal lurer på, sier hun.

Hun legger til at 35-40% av elevene på Oppdal ungdomsskole bruker helsesykepleierordningen.

Aasheim understreker at mye av informasjonen som ligger på internett ikke er kvalitetssikret, og at det derfor kan være nyttig å få en ”realitetssjekk” fra Helsesista.

– Det blir mer og mer viktig å kvalitetssikre informasjon, sier han.

– Dette er egentlig ungdomsklubbens og ungdomsrådets julegave til ungdommene i Oppdal, mener Aasheim.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer