Dokumentarfilmskaper, Knut August Svisdal, fra en opptakssituasjon.
Dokumentarfilmskaper, Knut August Svisdal, fra en opptakssituasjon.Bilde 1 av 1

Oppdaling står bak ny dokumentarserie:

Skifilm med oppdaling går viralt

I 2017 vant han Norgescupen i frikjøring. Nå kan du møte Stinius Hoseth Skjøtskift fra Oppdal i en fersk dokumentar – laget av en oppdaling.

Det er nettstedet www.friflyt.no som står bak filmprosjektet under tematittelen «Frikjører». Stinius Hoseth Skjøtskift fra Oppdal er først ut.

Filmskaper er kamerat og sambygding Knut August Svisdal. Han begynte tidlig med filming som hobby, men har nå gått filmskole og allerede rukket å vise sin første dokumentarfilm, «Sauekongen», på kino i Oppdal.

Den handlet om faren Terje Svisdals entusiasme som sauebonde. 

Nå er det ski og Hoseth Skjøtskift forteller til OPP om hvordan skifilmideen ble til:

– Knut August og jeg har holdt på mye sammen med film før, og visste at vi ville lage et prosjekt. Jeg fikk Fri Flyt til å tenne på ideen, og da var det et naturlig valg å få med Knut August nedover til Mellom-Europa for å filme litt. Så endte det med at han fikk lage hele prosjektet, forteller skikjøreren til OPP.

– LÆRERIKT

Når fotografen ser tilbake på prosjektet, sier han til Fri Flyt at det har vært både morsomt og lærerikt.

–  Jeg gikk ut fra filmskolen i Trondheim i vår, så det er veldig tøft å nå få muligheten til å lage en hel serie, sier Svisdal.

Han understreker at det er dokumentarer han liker best å lage, fordi det handler om ekte mennesker og situasjoner.

– Å få lage en dokumentarserie om skikjørere passer meg perfekt, sier han og forteller at det var da han begynte å lage skatefilmer at han fikk interessen for film.

Opptakene til dokumentarfilmen ble gjort forrige vinter, ifølge Hoseth Skjøtskift, som i filmen kjører med bobil fra det ene skiområdet til det andre.

– Vi filmet ei uke i Sveits, og ei lita uke på Stryn i vår. Da hadde vi nok råmateriale til å lage en historie, sier han og legger til at deler av filmen har vært brukt som en teaser under en «Fri Flyt Film Tour» denne høsten. Hele filmen med med ham selv i hovedrollen, ble lagt ut på friflyt.no nå mandag.

Svisdal har også laget dokumentarene om frikjørerne Marte Tveten og Øystein Aasheim.

– Knut August står for filmingen også på disse, sier Hoseth Skjøtskift, og forteller at tilbakemeldingene så lagt har vært gode.

– Folk synes de har fått se noe nytt. Ikke bare skikjøring, men også litt mer.

– Og hva står på programmet for din del videre i vinter?

– Jeg kom nylig tilbake Hintertux i Østerrike, og blir nå hjemme fram til nyttår. Så drar jeg til Frankrike over nyttår for å kjøre Freeride World Qualifier 9. januar.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer