Skjermbilde 2019-12-01 kl. 12.37.28

11 personer på tur da snøskredet gikk i Storlidalen:

Skred i Storlidalen

Begge personene skal nå være kommet ut av skredet, melder politiet på twitter.

Politiet fikk meldingen klokka 11.48.

– Det var et følge på 11 personer, og det vi vet er at to som ble omtalt som gutter ble tatt av et skred, sier operasjonsleder Rune Brandmo ved Trøndelag politidistrikt.

Han har ikke fått beskjed om hvor lenge de to var savnet, eller hvor stort skredet var.

De to ble hentet ut av snøen.

– Den som meldte fra til oss fortalte oss og Hovedredningssentralen at de er helt sikre på at ingen flere er tatt av skredet.

Både politi og ambulanse er på vei til stedet, som skal være i en bekkdal ved Bjørnabekken, mellom Dalsvatnet og Ångardsvatnet, på sør-vestsiden av dalen.

Følget på 11 personer skal etter skredet være på vei til parkeringsplassen i området.

– De skal ha gitt uttrykk for at det går bra, men politiet og AMK vil uansett ha en sjekk, det er ganske dramatisk når man blir utsatt for sånt, sier operasjonslederen.

Han sier følget har gjort det de skulle, ved at de har fått ut folk, sikret området og varslet fra.

Det er nå en snødybde på 62 centimeter på Ångardsvatnet, og det betyr at det foreløpig er kommet mindre snø enn varslet før helga.

– Det snør fremdeles tett, det er god, gammeldags nordvest som er på gang, og det blåser mye, sier grunneier Hallvard Storli.

Han forteller at det er bygevær, for innimellom kan det være nesten opphold.

– I natt har det blåst mer enn det har snødd, og det betyr at en del av snøen har lagt seg opp i tunge, store skavler, forteller han.

Varsom.no skriver at det er betydelig skredfare nå, faregrad 3. Økende bygeaktivitet søndag gjør at flere områder kan få ustabile nysnøflak.

I tillegg ligger det nå mer snø i fjellet slik at skredene kan bli større. Det vil være krevende som skiløper å gjøre trygge rutevalg. Noen skred kan også løses ut naturlig, typisk under skavler og i skjermede formasjoner som samler mye snø.

Vennligst Logg inn for å kommentere