Sverre Stenløkk (saksofon), Klara Tønnesland (bass) og Maren Resell Sørheim åpnet julekonserten i Lønset kirke fredag
Sverre Stenløkk (saksofon), Klara Tønnesland (bass) og Maren Resell Sørheim åpnet julekonserten i Lønset kirke fredag FOTO: Synnøve StølenBilde 1 av 15
Julie Flatmo sang "Nordnorsk julesalme"
Julie Flatmo sang "Nordnorsk julesalme" FOTO: Synnøve StølenBilde 2 av 15
Julie Flatmo sang "Nordnorsk julesalme" sammen med Oppdals Mannskor
Julie Flatmo sang "Nordnorsk julesalme" sammen med Oppdals Mannskor FOTO: Synnøve StølenBilde 3 av 15
Bård Stenkløv både sang og spilte Piano på "Når kirkeklokka slår"
Bård Stenkløv både sang og spilte Piano på "Når kirkeklokka slår" FOTO: Synnøve StølenBilde 4 av 15
Julie Flatmo og Bård Stenkløv sang "En stjerne skinner i natt" sammen med Oppdal Mannskor
Julie Flatmo og Bård Stenkløv sang "En stjerne skinner i natt" sammen med Oppdal Mannskor FOTO: Synnøve StølenBilde 5 av 15
Maren Resell Sørheim synger "River" av Joni Mitchell
Maren Resell Sørheim synger "River" av Joni Mitchell FOTO: Synnøve StølenBilde 6 av 15
Sverre Stenløkk spilte saksofon på flere av låtene under konserten
Sverre Stenløkk spilte saksofon på flere av låtene under konserten FOTO: Synnøve StølenBilde 7 av 15
Malin Sæteren og Maria Snøve Loe fremfører "Vi tenner våre lykter"
Malin Sæteren og Maria Snøve Loe fremfører "Vi tenner våre lykter" FOTO: Synnøve StølenBilde 8 av 15
Maria Snøve Loe fremførte en flott versjon av "Vi tenner våre lykter"
Maria Snøve Loe fremførte en flott versjon av "Vi tenner våre lykter" FOTO: Synnøve StølenBilde 9 av 15
Malin Sæteren fremførte en flott versjon av "Vi tenner våre lykter"
Malin Sæteren fremførte en flott versjon av "Vi tenner våre lykter" FOTO: Synnøve StølenBilde 10 av 15
Bård Stenkløv og Julie Flatmo i en flott duett med "When a child is born". Maren Resell Sørheim spilte rytmeinstrumente
Bård Stenkløv og Julie Flatmo i en flott duett med "When a child is born". Maren Resell Sørheim spilte rytmeinstrumente FOTO: Synnøve StølenBilde 11 av 15
Kerstin Bergenwall har spilt en viktig rolle under tidligere konserter med Oppdal Kulturforum, også i år bidro hun med pianospill på mange av sangene
Kerstin Bergenwall har spilt en viktig rolle under tidligere konserter med Oppdal Kulturforum, også i år bidro hun med pianospill på mange av sangene FOTO: Synnøve StølenBilde 12 av 15
Oppdal Mannskor var også en sentral del av julekonserten og bidro med flere egne sanger i tillegg til å være med andre artister å synge
Oppdal Mannskor var også en sentral del av julekonserten og bidro med flere egne sanger i tillegg til å være med andre artister å synge FOTO: Synnøve StølenBilde 13 av 15
Fride Larsdatter Megarden (8) avsluttet konserten med "Himmelen i min favn"
Fride Larsdatter Megarden (8) avsluttet konserten med "Himmelen i min favn" FOTO: Synnøve StølenBilde 14 av 15
Fride Larsdatter Megarden avsluttet julekonserten med "Jul for mæ" sammen med de andre vokalistene Malin Sætern, Maren Resell Sørheim, Maria Snøve Loe, Julie Flatmo og Bård Stenkløv
Fride Larsdatter Megarden avsluttet julekonserten med "Jul for mæ" sammen med de andre vokalistene Malin Sætern, Maren Resell Sørheim, Maria Snøve Loe, Julie Flatmo og Bård Stenkløv FOTO: Synnøve StølenBilde 15 av 15

Oppdal Kulturforum fylte Lønset kirke med publikum og julestemning:

– Det blir ikke jul uten

Da det ikke ble noe av den tradisjonsrike førjulskonserten med Oppdal Kulturforum bestemte Maren Resell Sørheim seg for å ta saken i egne hender, fredag kveld leverte hun og et knippe oppdalsmusikere julestemning i Lønset kirke.

Nærmere 100 mann tok turen til Lønset kirke denne siste fredagen før jul for å få med seg Oppdal Kulturforums julekonsert. Kulturforumet har tidligere år pleid å arrangere førjulskonsert på Bjerkeløkkja og i Bortistu, men i år ble det istedenfor en kirkekonsert proppet med julesanger og julestemning.

Mens mørket har lagt seg utenfor kirken på Lønset, er kirkerommet fylt med alt annet enn mørke i det Sverre Stenløkk (saksofon), Klara Tønnesland (bass) og Maren Resell Sørheim åpner ballet fredag kveld med «Kling no klokka» og «Christmas time is here». Men at det skulle bli julekonsert med Oppdal Kulturforum var ingen selvfølge da det i høst ble klart at de ikke selv skulle stå for regien av konserten.

– Jeg følte liksom at det var noe som manglet da det ikke var øvinger til førjulskonsert hele høsten fra september, sier Resell Sørheim.

Hun bestemte seg for å ta initiativ til en konsert med kulturforumet før jul og innkalte til et ekstraordinært styremøte med Kerstin Bergenwall og Sverre Stenløkk for å høre om det ikke var mulig å få til en konsert før jul allikevel.

– Siden høstferien i oktober har jeg jobbet med å ordne lokale, sette opp budsjett og ordne med musikere til konserten. Det blir ikke jul uten konsert med den gjengen her, sier Resell Sørheim.

Julestemningen har begynt å spre seg ut i kirkerommet i det Julie Flatmo fremfører en fantastisk versjon av «Nordnorsk julesalme» sammen med Oppdal mannskor. Den mektige salmen fyller kirkerommet og fengsler publikum som har tatt turen for å få et lite avbrekk i julestria. I tillegg til å akkompagnere flere av artistene bidro også Oppdal Mannskor med fire egne sanger.

– Jeg har funnet ut at jeg har for mye å gjøre i dette enkeltmannsforetaket mitt, derfor er det fint at Bård nå skal spille selv, sier Sverre Stenløkk spøkefullt til latter fra publikum i det Bård Stenkløv setter seg bak pianoet. Stenkløv imponerer publikum med både sang og pianospill av «Når kirkeklokka slår», før han forlater pianoet og spøker med at det er best å overlate spillingen til de profesjonelle.

– De siste årene har jeg fått en ny julefavoritt, jeg sang den på Bjerkeløkkja i fjor, men jeg tenkte jeg skulle synge den her i dag også, sier Stenkløv om låten «Season of my memory» av Adam Douglas som har blitt en stor favoritt blant gjengen i Oppdal Kulturforum.

Roen har begynt å senke seg i kirken, og slitne publikummere kan senke skuldrene og lene seg tilbake i det konsertansvarlig Maren Resell Sørheim presenterer neste artist.
– Det er jo ikke til å legge skjul på at vi er mange drivdalinger på scenen her i kveld, neste låt skal også fremføres av et par drivdalinger, sier Resell Sørheim.
Med sine klokkeklare stemmer gir Malin Sæteren og Maria Snøve Loe publikum en stemningsfull versjon av «Vi tenner våre lykter», hvor også publikum ble oppfordret til å synge med.

Æren av å avslutte julekonserten var det Fride Larsdatter Megarden (8) som fikk. Med sangen «Himlen i min favn» viste hun at det ikke bare var himmelen, men også publikum hun hadde fanget i sin favn. Sammen med de andre vokalistene satte hun et solid punktum for konserten med «Jul for mæ».

En stemningsfull julekonsert avsluttes med «Deilig er jorden» sunget av alle som var tilstede som fyller de siste hjørnene i hjertet og kirkerommet med julestemning. Til tross for at mørket har lagt seg, og snøen smelter vekk utenfor kan publikummerne vende snuten hjem fulle på julestemning etter en fantastisk konsert fylt med gode julesanger og et godt samspill mellom publikum og artistene.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer