På denne 300 meter lange strekningen ved Toftakersetra langs Gamle Skarvei nekstes tråkkemaskina å kjøre. Det samme gjelder for rundt 100 meter av løypa rundt Raudhovden. Begge traseer er en del av Skienern-løypa, som hytteeier Jan Bolstad foreslår å tråkke på gammelmåten.
På denne 300 meter lange strekningen ved Toftakersetra langs Gamle Skarvei nekstes tråkkemaskina å kjøre. Det samme gjelder for rundt 100 meter av løypa rundt Raudhovden. Begge traseer er en del av Skienern-løypa, som hytteeier Jan Bolstad foreslår å tråkke på gammelmåten. FOTO: Per Roar Bekken

Hytteoppdaling ønsker å tromme sammen frivillige:

Vil tråkke løype for Skienern

Hytteeier Jan A. Bolstad ved Skarvatnet utfordrer frivillige til å stille opp i et «tråkkelag» for å gå opp skispor der grunneiere nekter tråkkemaskin for å berge Skienern.

Skienern i Oppdal og litt attåt

Som  utenbygds hytteeier på Skarvatnet– og med ukelange opphold der hvert år siden 1946 – opplever jeg nå at slagordet «Oppdal så klart» er i ferd med å miste grepet.

Det som noen “grådige” grunneiere og likesinnede advokater har klart å stelle i stand (stenge, ødelegge skiløyper for egen vinnings skyld), uten at kommunens administrasjon og dens politikere har evnet og sette en stopper for galskapen, er noe som Oppdal gjerne skulle vært foruten.

Snu det på hodet. Nå som det meste av Norge er plaget med et vær som utfordrer svært mange skiløyper presterer Oppdal, med gode skiforhold,   og ødelegge/stenge «indrefiletene» sine! Om ikke det er nok så prøver Oppdal å sette kjepper i hjulene for et gedigent arrangement kalt Skieneren.

Mens de før nevnte aktørene for galskapen spiller sitt spill bak lukkede dører bringer avisen OPP sine lesere ajour med tingenes tilstand. En stor takk, og ikke kritikk, skal dere for god journalistikk, formidlingsansvar og samfunnsengasjement.

Vi andre – altså ikke aktørene – er i stort flertall og behøver ikke la oss styre av urett og unnfallenhet. Vi bør vise oss frem med entusiasme, kreativitet og handling. Derfor, kjære venner, skal vi bidra til at Skieneren blir avholdt i god gammel stil i en trase som stedvis samler skuelystne tilskuere med kostymer, flagg, pølser på grill og heiarop!

Hvordan? Enkelt og greit skal det bli. Med god gammel dugnadsånd danner vi et tråkkemannskap som lager løyper der tråkkemaskina ikke får lov.

Da gjenstår det at Skienerens arrangører og media formidler dato, tid, sted og lister for påmelding til tråkking.

Vel møtt!

Jeg stiller.

Jan A. Bolstad

Gamle Skarvegen 310/312

2 Comments
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Bolstad
Anders Bolstad
6 måneder siden

Jeg er en gammel tråkker, og stiller.

Bjørn Grøseth
Bjørn Grøseth
6 måneder siden

Mange som er god til å tråkke der tror jeg, ja til og med de som ikke vil ha det tråkka. Noen av dem trener hele året,…….. med å «tråkke i salaten»!