Ingrid Ovedie Volden er klar med en ny bok.
Utflytta oppdaling Ingrid Ovedie Volden har med sin debutbok «Alt som teller», og sin ferske bok «Hjertet er en knyttneve», i løpet av kort tid etablert seg som en av Norges mest løfterike forfattere innen barne- og ungdomslitteratur. FOTO: Oddbjørn Steffensen

Suksessforfatter med ny roman i mai:

Avslører detaljer om ny bok

Et dødsfall lille julaften starter historien i «Et sted bak sola», Ingrid Ovedie Voldens første ungdomsroman som kommer 4. mai.

Det er forfatteren selv som røper nyheten på sin egen Facebook-side.

«Så må jeg vel tørre å si det høyt: Det kommer en ny bok til våren! », skriver Volden som er født og oppvokst i Oppdal. Hun bor i dag i Oslo.

Etter to kritikerroste barne- og ungdomsbøker er den nye boka hennes første ungdomsroman og kommer i følge forlaget 4. mai.

Tittelen på romanen er «Et sted bak sola» og er Voldens første roman for ungdom.

«Den handler om Celia, en 16-åring med løvehår som forsøker å finne sin plass i verden når ingenting egentlig betyr noe lenger», skriver Volden.

Hun røper også det som starter historien – et plutselig dødsfall.

«Celias pappa blir funnet død i havnebassenget lille julaften. Moren baker brød og setter seg i klesskapet for å gråte. Celia klamrer seg fast til det nye livet, men hvordan går man videre med en stor, svart klump i brystet? Og hva skjer når Celia møter en gutt med filmkamera og ei jente som leter etter nordlyset?»

Om boka skriver forlaget  at «Et sted bak sola» er en liten roman om store ting:

«Om å savne så sterkt at man nesten forsvinner, og om å finne seg selv igjen et sted man aldri hadde forestilt seg.»

Ingrid Ovedie Volden debuterte med «Alt som teller» i 2016, og fulgte opp med «Hjertet er en knyttneve» i 2017 – begge barne- og ungdomsbøker som høstet sterke kritikker. Begge romanene høstet er senere solgt til en rekke land og oversatt på flere språk.

For «Alt som teller» ble Volden nominert til Kulturdepartementets debutantpris, og i 2018 ble oppdalsforfatteren tildelt Statens arbeidsstipend for nyetablerte kunstner.

I 2018 ble hun også tildelt Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend under Litteraturfestivalen på Lillehammer.

«Et sted bak sola» kommer 4. mai.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments