Arnstein Sæteren og Knut Erik Godtland i Minera-ledelsen i Drivdalen.
Arnstein Sæteren og Knut Erik Godtland i Minera-ledelsen i Drivdalen.

Ukjente heftelser kan velte flytting av Otta Skifer til Oppdal:

Kan bli stoppet av 35 år gammelt brev

Konsesjonsvilkår fra 1985 kan hindre flytting av Otta Skifer til Oppdal.

Minera Skifer varslet i desember at selskapet vurderer å flytte foredlingen av Ottaskifer til Oppdal. Bedriften utreder nå flyttingen som kan bety at 25 ansatte blir overført til Oppdal.

Nå har det ifølge avisa GD (betalingsartikkel) dukket opp dokument som kan tvinge selskapet til å bli værende på Otta.

Da Rieber og Søn AS kjøpte 1.530 aksjer i Norsk Cement- og Skiferindustri AS i 1985, som Otta Skifer het den gang, ble de nye eierne pålagt følgende i det avisen hevder er et tinglyst dokument:

«Det er et vilkår at bedriftens sysselsetting, kontorer og administrasjon i Sel kommune opprettholdes».

Sigurd Grindstuen fra Dovre var hovedtillitsvalgt i bedriften Rieber og Søn AS solgte seg ut av Otta Skifer i 2000. De nye eierne NCC hadde da planer om å flytte deler av virksomheten til blant annet Dovre og Polen.

Grindstuen fikk tak i brevet – og stoppet planene.

– Jeg mener brevet og vilkårene fortsatt gjelder. Skal Minera ta og ut foredle Ottaskifer, så må de gjøre det på Otta, sier Grindstuen til GD.

Ordfører i Sel, Eldri Siem (Sp) ønsker nå et nytt møte med Minera-ledelsen. og sier de nå vil undersøke om dokumentet fortsatt gjelder.

Daglig leder ved Minera Skifer, Arnstein Sæteren, er kjent med brevet og at de har bedt om å få det tilsendt fra Sel kommune.

– Det setter jo saken i et annet lys, sier Sæteren som mener det er rart at de ikke har hørt om en slik heftelse på bedriften de kjøpte av NCC i 2004.

Sæteren sier de nå må finne ut om dokumentet fortsatt er gyldig.

Selskapet utreder flytting fra Oppdal til Otta, og skal ta en avgjørelse i løpet av februar.

Ingen ansatte vil bli oppsagt som følge av en eventuell flytting ettersom samtlige vil få tilbud om å fortsette ved hovedavdelingen i Oppdal.

Vennligst Logg inn for å kommentere