biltema2

Biltema-sjefen om satsingen i Oppdal:

Starter rekruttering til våren

Når Biltema åpner i Oppdal til høsten, kan det bli kjedens andre søndagsåpne butikk.

Som OPP skrev tidligere har Biltema søkt om å få holde søndagsåpent som første varehus i Oppdal. Bare enkelte dagligvarer har så langt holdt søndagsåpent.

Daglig leder i Biltema i Norge, Dag H. Bergby, sier det er kundene som ønsker å ha tilgang til butikken sju dager i uka. Det andre søndagsåpne varehuset ligger på Gol.

– Mye av hyttetrafikken i Oppdal foregår dessuten på søndager, sier han til OPP.

Han sier framdriften på bygginga går helt etter planen. Nå blir det også nytt kryss ut fra E6, det er Lesja Bulldozerlag som har vunnet anbudet om å bygge krysset som Oppdal kommune finansierer.

Selv betalte Biltema 12,1 millioner kroner for tomta i Oppdal, der støpinga nå snart starter, etter at tomta har vært ryddet i høst.

Bygget skal stå ferdig til høsten.

– Hva er forventet årsomsetning for varehuset i Oppdal?

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette foreløpig.

– Hvor mange arbeidsplasser blir det her, og hvor mange er heltids?

– Normalt pleier vi å ha 20-25 ansatte, fordelt på hel og deltid. Bemanningen er avhengig av omsetningen, og det er såpass tidlig at kabalen foreløpig ikke lagt, sier Bergby.

– Har dere begynt å rekruttere? Vil man hente inn krefter fra andre steder?

– Nei, ikke foreløpig, men vi starter med ledergruppen i varehus og café i god tid før sommeren. Jeg håper og tror det blir mange lokale oppdalinger å se med blå skjorte og sort bukse til høsten, sier han.

Bygger 30 meter høyt skilt

Biltema har søkt om, og fått godkjent, et skilt utenfor bygget som vil bli godt synlig fra lang avstand. Skiltet er 30 meter høyt, og formet som en trekant på toppen.

Til sammenligning er Aunasenteret 13 meter på det høyeste, Domus 11 meter og Skifer Hotel knapt 14 meter.

Akkurat der skiltet er plassert kan det se ut som at det vil være noe å ta tak i for den beryktede Våttåhaugvinden, som er et vindfenomen oppdalinger kjenner godt til. Denne vinden raserte blant annet området til Landskytterstevnet i 2013.

– Det er veldig solide skilt. Vi har slike skilt ved samtlige av våre varehus i Sverige, og det blåser godt i for eksempel Skåne, også. Det blir solide greier, lover Bergby.

Et sånt Pylon-skilt vil Biltema plassere på tomta ved butikken.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer