Geir Arild Espnes under valgdebatt på OVS før valget sist høst.
Geir Arild Espnes under valgdebatt på OVS før valget sist høst. FOTO: Randi Grete Kalseth Iversen

Hør hva ordføreren mener om Skienern-avlysningen:

– Dette er ikke god reklame for Oppdal

Løypestriden i Oppdal truer ikke bare traseene, men også sponsorstøtten og dugnadsånden for Skienern, mener styreleder.  Ordfører Geir Arild Espnes har ingen planer om å ta grep for å løse striden.

Ordfører Geir Arild Espnes har vært i dialog med Enern-arrangørene før avgjørelsen om avlysning ble kjent på opp.no mandag kveld.

– Det er veldig synd at det ikke blir Skienern. Det har vært et flott arrangement for Oppdal som har gitt gode ringvirkninger. Dette er ikke god reklame for bygda, medgir Espnes overfor Radio E6.

Espnes har snakket med både Stein Bugge og leder i IL Snøhetta, Ivar Bakk, det siste døgnet. Ordføreren mener hovedårsaken til avlysningen er at det har vært vanskelig å få med nok frivillige og at usikker økonomi gjør at idrettslaget ikke tør ta på seg Skienern i år.

Bugge frykter sponsorer hopper av støtten til Skienern. Saltdalshytta, som er en av de store hytteutviklerne i nettopp Gjevilvassdalen, har vært hovedsponsor til Eneren de siste årene.

– Er det noe sponsorer ikke liker er det slike ting som dette. I verste fall mister vi store og viktige sponsorer for å drive Enern videre, sier Bugge. Eneren Oppdal jobber blant annet med å etablere en sykkelfestival til sommeren i tillegg til å arrangere fjellmaraton i september.

Espnes beklager konsekvensene striden gir for arrangøren.

– Det er leit at vi har havna i den situasjonen vi har havnet i. Det har utviklet seg en situasjon som ikke er positiv for oss.

Espnes mener det er lite han kan gjøre utover å oppfordre til samarbeid.

– Er det aktuelt å innkalle ulike aktører til et møte?

– Vi følger situasjonen nøye og ser på alle muligheter. Men akkurat nå er det ikke på agendaen.

Hør intervjuet med ordfører Geir Arild Espnes, der han først kommenterer Enerns avgjørelse.

(artikkelen fortsetter under lydfila)

Ikke samlende lenger

Skienern gikk i Gjevilvassdalen de første årene, men i 2016 trakk Enern seg ut av Gjevilvassdalen og la traseen til Nerskogen til Grøtsetra og rundt Rauhovden.

– Den har vi levd godt med i fire år. Nå ble det for uoversiktlig, sier Bugge og understreker at det ikke bare er usikkerheten rundt selve traseene som har ført til avlysning.

Følgekonsekvensene er vel så store, og fører blant annet til at det er vanskelig å mobilisere dugnadsånden i idrettslaget, mener Bugge.

– Enern er ikke samlende lenger, det er vanskelig å få funksjonærer, innrømmer han i Nyhetsmorgen på Radio E6.

Bugge mener løypestriden er dårlig reklame for Oppdal.

– Dette er uheldig. På andre destinasjoner som Sjusjøen opplever en at folk snakker sammen og får til løsninger. Dette er trist å se på, sier Bugge som håper det blir med ett års pause.

– Ingenting hadde vært hyggeligere enn å arrangere Skienern i 2021.

Vennligst Logg inn for å kommentere
1 Kommentartråd
0 Svar
0 Følgere
 
Kommentar med flest reaksjoner
Mest populære kommentartråd
1 Kommentarforfattere
Jon olav loe Siste kommentarforfattere
nyeste eldste mest reagert på
Jon olav loe
Gjest
Jon olav loe

Har jo Storlidalen og Grytdalen,sikkert mange andre vakre plasser som kan nevnes,,har vell latt seg gjøre og organisere et skirenn vil jeg tro..