Operasanger Eldrid Gorset tok publikum med storm under kveldens nyttårskonsert.
Operasanger Eldrid Gorset tok publikum med storm under kveldens nyttårskonsert. FOTO: Per Ole AalbergBilde 1 av 8
Konferansier Per Asphaug spretter sjampanjen og serverer juniorkorpsets dirigent, Tone Norbeck. - Ja, det er alkoholfritt, presiserer Asphaug til latter i salen.
Konferansier Per Asphaug spretter sjampanjen og serverer juniorkorpsets dirigent, Tone Norbeck. - Ja, det er alkoholfritt, presiserer Asphaug til latter i salen.Bilde 2 av 8
Drillpikene viser sine kunster.
Drillpikene viser sine kunster.Bilde 3 av 8
Eldrid Gorset og Bård Stenkløv i duett. De to sangerne så ut til å trives i hverandres selskap.
Eldrid Gorset og Bård Stenkløv i duett. De to sangerne så ut til å trives i hverandres selskap.Bilde 4 av 8
Varaordfører Elisabeth Hals kan mer enn å dirigere komunestyret. Hun er kveldens hemmelige korpsdirigent.
Varaordfører Elisabeth Hals kan mer enn å dirigere komunestyret. Hun er kveldens hemmelige korpsdirigent.Bilde 5 av 8
Jenny Kristiin Heggvold var scenearbeider under kveldens konsert, og var ikke forberedt på å bli kåret til Årets ildsjel.
Jenny Kristiin Heggvold var scenearbeider under kveldens konsert, og var ikke forberedt på å bli kåret til Årets ildsjel.Bilde 6 av 8
Karen Odda Strand (t.v) og Silje Marie Skaug Reitan var solister. Musikkforeningens dirigent er Lage Robak.
Karen Odda Strand (t.v) og Silje Marie Skaug Reitan var solister. Musikkforeningens dirigent er Lage Robak.Bilde 7 av 8
Juniorkorpsets rekrutter.
Juniorkorpsets rekrutter.Bilde 8 av 8

Nyttårskonsert og kåring av Årets ildsjel:

Innviet året med opera

Rikholdig repertoar under Nyttårskonserten da Oppdals egen operasanger fikk taket i storstua til å løfte seg og en ildsjel i Drivdalen ble hedret.

Snart er Eldrid Gorset ferdig med studiene ved Operahøgskolen i Oslo der hun går i lære hos landets fremste kvinnelige operasanger, Solveig Kringlebotn.

I år som i fjor var Gorset gjesteartist og trekkplaster under Nyttårskonserten til Oppdal juniorkorps og Oppdal musikkforening. Torsdag sa hun til Radio E6 at det betyr mye for henne å komme til hjembygda med musikken sin.

– Det betyr enormt mye. Jeg flyttet hjemmefra så tidlig. Å være en del av musikk-Oppdal selv om jeg ikke bor der, og få vise litt hva opera er, synes jeg er artig, sa Gorset, som ikke utelukket at hun kan komme tilbake med en hel operaforestilling. Allerede som 15-åring dro hun til Trondheim for å gå musikklinja ved Trondheim katedralskole.

Under nyttårskonserten bød hun på klassikere som Latterarien i Flaggermusen av Johann Strauss, Puccini-stykket O Mio Babbino Caro. Gorsets stemme fyller hele storstua og med sin teatralske fremføring lokker hun publikum med seg inn i kjærlighetsdramatikken i de to sangene.

Oppdal musikkforening under kyndig ledelse av Lage Robak akkompagnerer trygt, sikkert og klangfullt. Det ligger mye arbeid bak for å få til de krevende stykkene så bra. I følge kveldens konferansier, Per Asphaug, er Robak så glad i musikk at han spiser med kniv og stemmegaffel!

Så blir det duett med Eldrid Gorset og Bård Stenkløv i Con te Partiro – Time to say goodbye og de gjør slett ikke skam på Andrea Boccelli og Sarah Brightman som både sammen og hver for seg har gjort denne til sin signatursang.

Korpsene i Oppdal viser at de kan mer enn sjampanjegalopp og Radetzkymarsj og byr på flere fellesstykker i ulike sjangere, som den lett jazzete Just A Gigolo og Sne av Frode Thingnæs.

Kveldens hemmelige dirigent er Elisabeth Hals, bygdas varaordfører som selv har fortid i korpsbevegelsen. Etter en forsiktig start, svinger hun taktstokken både lekent og sikkert gjennom hele Radetzkymarsjen.

Korpsets solister Karen Odda Strand (saksofon) og Silje Marie Skaug Reitan (trompet) overbeviser på den stemningsfulle og harmonirike Under Månen, mens rekrutter og drillpiker sjarmerer de 211 betalende gjestene, før det hele avsluttes med Abbas Happy New Year, anført av kveldens duett-par.

Men før det deler korpsene ut Årets ildsjelpris til «en person som gjennom mange år og på flere arenaer har vist et imponerende engasjement for og i nærmiljøet».
Hun beskrives av juryen som grundig og inspirerende, har gjort en ekstraordinær innsats – «men uten på noen måte å framheve egen person, trekkes fram som beskrivende for ho som straks skal avsløres identiteten til».

Ildsjelprisen for 2019 går til Jenny Kristin Heggvold i Drivdalen. Der er hun rådgiver og pådriver i Fremad 4H, mangeårig leder og fremdeles aktiv i idrettslaget, og er sentral i dannelsen av utmarkslaget.
– Dette kom helt uventet på meg!, sier Jenny Kristin Heggvold til OPP.
Hun er styremedlem i korpset og var selv til stede som scenearbeider under konserten.

Prisen består av et diplom og 10 000 kroner som skal gis videre til et lag eller en forening som hun brenner for.

– Vet du hvem som skal få pengene?

– Det er mange gode formål jeg kan tenke meg å støtte, og en viss formening har jeg. Men jeg skal tenke litt mer på det før det blir bestemt.

I 2018 gikk prisen til Geir Olav Hågensli for innsatsen i Taekwon-doe klubben, året før til Sigrid Mesloe for sitt arbeid for demente.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer