Her har starten gått for Skienern ved Granasjøen.
Her har starten gått for Skienern ved Granasjøen.

Løypekonflikten i Oppdal stopper turrennet:

Skienern avlyses

Det tradisjonsrike turrennet Skienern i Oppdal avlyses på grunn av usikkerheten rundt løypetraseen.

Skirennet har vært arrangert årlig siden 2009, men i kveld sendte arrangørene ut pressemeldingen om at årets renn må avlyses. Rennet har normalt vært arrangert i vinterferien, men skulle i år ha gått lørdag 4. april.

Nå blir det ikke noe av, og årsaken er striden rundt skiløypene i Oppdal.

«Bakgrunnen for avgjørelsen er usikkerheten som råder med hensyn til løypesituasjonen i Oppdal og den økonomiske risiko vi har som arrangør. Det har ikke lyktes oss å få på plass tilstrekkelig forutsigbarhet for å kunne gjennomføre arrangementet», heter det i pressemeldingen som er sendt ut av styreleder Stein Bugge i Enern Oppdal AS.

Forrige uke skrev opp.no at Skienern i år skulle endre trasé og gå via Langtjønna og Porten på grunn av at en grunneier ved Skarvatnet nekter preparering over sin eiendom. Så ble også denne traseen stoppet fordi en annen grunneier nekter preparering på veien inn mot Langtjønna og ved Rauhovden. 

Nå gir altså arrangørene opp årets renn. 

«Skienern har vært arrangert hvert år siden 2009, og har vært et fantastisk utstillingsvindu for Oppdal og regionens vakre natur. Arrangementet har også vært en viktig inntektskilde for idretten i Oppdal, som derigjennom har fått muligheter for barne- og ungdomsaktiviteter.», heter det videre i pressemeldingen.

Det var IL Snøhetta som i år skulle arrangere skirennet som har hatt opp mot to tusen deltakere på det meste og samlet flere av Norges ledende langløpsstjerner med Oppdals egen Astrid Øyre Slind i spissen. De første årene gikk rennet i Gjevilvassdalen med målgang i Oppdal sentrum. Men da konflikten rundt løypene i dalen eskalerte valgte arrangørene å flytte traseen og gå fra Nerskogen til Grøtsetra.

Arrangørene beklager i pressemeldingen at avlysingen rammer alle som er glad i å gå på ski – enten det er fastboende, hyttefolk eller andre tilreisende.

«At Oppdal mister et arrangement som gir så mye positive opplevelser er bare trist, og vi beklager dette overfor deltakere, alle frivillige som har stilt opp gjennom alle år, næringslivet i Oppdal, våre samarbeidspartnere og alle som er glad i Skienern.».

I fjor sommer måtte Sykkelenern avlyses på grunn av lav påmelding. Men arrangørene gir ikke opp.

«Vi velger å se fremover, og konsentrerer oss nå om Sykkelfestival og Fjellmaraton».

 

Faktaboks

OPP 9. januar.

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Espen DB Lund
Espen DB Lund
6 måneder siden

Jeg lurer på hvor mye brøyterne har kostet bøgda vår. 🤔