Vibeke Klemetsen
Vibeke KlemetsenBilde 1 av 1

TV-profilen til hjembygda:

– Snakkes etter ti solhilsener!

Yogadronning, TV-profil og forfatter Vibeke Klemetsen kommer til Oppdal i helga og skal holde kurs og foredrag for ivrige deltagere. Yoga er skikkelig styrketrening, mener hun.

Yoga spiller en av hovedrollene i livet til oppdalingen Vibeke Klemetsen. Hun startet på sitt første yogakurs i 1997, og har siden blitt både kursholder og foredragsholder innen yoga, i tillegg til at hun eier butikken Run&Relax som spesialiserer seg på klær for den som driver med Yoga.

– Jeg har tatt oppgaven med å forsøke å inspirere andre til å finne dette fantastiske verktøyet som jeg har brukt aktivt i livet mitt, og håper at andre kan se hvor bra det er, sier hun i dette intervjuet med Radio E6 (under).

Når hun skal forklare hvorfor yoga er så bra, sier hun at det er fordi det har så mange fordeler.

– En ting er at det er fysisk trening, og det var det som tiltrakk meg i starten. Jeg merket at jeg ble sterk og myk i kroppen. Og dess mer tid jeg brukte på yoga, dess mer oppdaget jeg hvilken positiv effekt det hadde på det mentale, sier hun.

Hun sier hun er blitt avhengig av både ro og balanse i sinnet.

– På godt norsk snakkes det mye om «yoga bliss», det er en glød jeg ser når folk går ut av timene; det er en slags lykkerus. Det skjer ett eller annet og man blir veldig glad, og finner en tilfredshet i seg, sier hun.

Selv gjør hun yoga som noe av det første hun gjør på morgenen, og føler seg dermed beredt til å gjøre dagen.

Hør hele intervjuet med Vibeke Klemetsen i bunnen av artikkelen.

Fredag kveld starter den første yogatimen med Klemetsen på Skifer hotell, og lørdag blir det flere timer, og i tillegg en lunsj basert på oppskrifter hun har gitt ut i en av bøkene sine.

Og foredrag.

– Jeg ble bedt om å holde foredrag under en yogahelg tidligere, og nå ble jeg også bedt om å gjøre det her. Det er litt skummelt å gjøre det i «heimbygda», sier hun spent.

Men yoga har formet livet hennes, og hun har lyst til å formidle hvordan hun har brukt det som verktøy gjennom oppturer og nedturer i livet.

– Man trenger ikke drive med yoga for å ha nytte av foredraget. Det handler kanskje like mye om å ha en lidenskap i livet som man kan lene seg til.

Nå gleder hun seg til å sette litt fart i oppdalingene, med ashtanga-yoga.

– Mange sier «Men yoga er jo ikke trening». Men bli med og gjør ti solhilsener sammen med meg, så kan vi snakkes!

Under forklarer Vibeke Klemetsen at hun bruker mye tid på yoga:

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer