Heissjef Arnulf mener det er all grunn til å ta turen i Vangslia til helga.
Heissjef Arnulf Erdal i Oppdal skisenter venter mye folk i bakkene i vinterferien. I dag åpner hele anlegget for første gang i vinter. FOTO: Arkiv

Legger til rette for pudderentusiastene:

– Vi er kjempeglad for snøen

Heissjef Arnulf Erdal hilser nysnøen som har kommet i går kveld og natt velkommen. Han lover å legge til rette både for de som ønsker å kjøre i preparerte løyper og i puddersnø.

– Det kommer til å bli en magisk dag i dag. Vi lar Hovden stå upreppa for de som har lyst til å kjøre i løssnø, mens vi ellers kommer til å preparere de andre nedfartene, sier Erdal til RadioE6.

Han medgir at det skiftende været som har vært siden julehelga, tidvis har bydd på utfordringer.
– Det har vært skiftende med kuldegrader, nysnø og mildvær. Har vært litt tøft å hente bakken tilbake hver gang, så det er godt at det kom litt natursnø nå, sier Erdal.

– Meteorologene spår en mildere vinter?
– Ja, det ser ut til at det kommer til å bli litt over og under null. Men det kommer som regel litt snø på sånt vær, så vi kommer til å gjøre oss nytte av den og legger ned snøen som kommer i alle løyper, sier Erdal. Han legger til at natursnøen nå har gjort det mulig å åpne samkjøringen mellom skianleggene.

– Uten snøværet hadde vi ikke klart å få til det, sier heissjefen, som etter ei jul og nyttårshelg med godt besøk i bakkene konstaterer at oppgraderingen i Vangslia med ny stolheis har blitt svært godt mottatt av publikum.

I Vangslia har to av løypene fra skoggrensa og nedover belysning. Etter å ha brukt å ha åpent for kveldskjøring en kveld i uka de siste årene, sier Erdal at de fra og med denne uka holder åpent hver tirsdag og torsdag for kveldskjøring.

Og hva angår forholdene i helga, kan heissjefen love både gode forhold.
– Det ser ut for at vi skal få både litt sol og litt mer snø innover mot helga. Og vi har
minusgrader hele tidagersperioden foran oss.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer