11389-vindkraft foto bjørn luell statkraft

Ungdomspartiene i regjeringen:

Krever økt vindkraftsatsing

Ungdomspartiene til alle de fire regjeringspartiene krever fortgang i vindkraftutbyggingen i Norge.

– Selv om det er vanskelig, og selv om det er et konfliktnivå, så er det denne regjeringens ansvar at vi får bygget ut noe, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot til NRK.

Bruflot etterlyser klarere satsing på vindkraft i Norge etter at regjeringen skrotet den foreslåtte rammeplanen for vindkraft i fjor. Planen fikk massive protester.

Sist uke var det folkemøte om mulig vindkraftutbygging i Rennebu – der energiselskap ringer opp grunneiere for å lodde interessen for vindkraft i fjellområder med reindriftsnæring.

– Vi må ta inn over oss at oljen en dag vil ta slutt, enten vi vil det eller ikke, og da må vi faktisk ha flere bein å stå på. Vi må utvikle nye næringer som kan sikre verdiskapning, skape arbeidsplasser i hele landet og som også kan bidra til å redusere utslippene, sier nestleder Andreas Brännström i FpU til kanalen.

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark sier til NRK at det ikke alltid er slik at dem som skriker høyest, representerer flertallet.

– Det er både et flertall i befolkningen som mener at vi skal ta klimautfordringene på alvor, og at vi skal bygge ut mer vindkraft, så jeg foreslår at vi hører på dem, sier han.

Ingen av ungdomspartiene vil tvinge kommuner til å bygge ut vindkraft.

KrfU-leder Edel-Marie Haukland mener det er viktig at kommunene blir lyttet til. Samtidig mener hun det er viktig å få på plass grønn energi.

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Sigmund Fostad
Sigmund Fostad
6 måneder siden

Oppdal og vindmøller For 10 år siden foreslo jeg som kommunestyremedlem at Oppdal kommune skulle engasjere seg for å avklare om det var områder i kommunen som kunne egne seg for vindmøller. På den tiden var forskningen og utviklingen kommet så langt at man visste at det ville bli behov for store mengder fornybar energi i en ikke fjern framtid. Det var en tid da forberedelsene til en slik nødvendig endring var godt i gang i resten av Europa. Det var særlig Sveriges aktive innsats for å få til en slik endring som fasinerte meg. Og da Sverige og Norge… Les mer »