Henrik Lorentzen har bygd det legendariske damplokomotivet Dovregubben i Lego. Søndag mottok han pris for beste togsett og fikk samtidig Bane NOR Brick Train Awards.
Henrik Lorentzen har bygd det legendariske damplokomotivet Dovregubben i Lego. Søndag mottok han pris for beste togsett og fikk samtidig Bane NOR Brick Train Awards. FOTO: Geir Melgårdsbakken/MJ-bladetBilde 1 av 5
Legobyggerne har flyttet seg over i Allsalen i kulturhuset, der det blir mye fint å se under søndagens utstilling. Barbro Aalbu, er inspirert av Harry Potter.
Legobyggerne har flyttet seg over i Allsalen i kulturhuset, der det blir mye fint å se under søndagens utstilling. Barbro Aalbu, er inspirert av Harry Potter. FOTO: Geir Melgårdsbakken/MJ-bladetBilde 2 av 5
Lars Jølle fra Tiller har bygd en modell av Heimdal stasjon.
Lars Jølle fra Tiller har bygd en modell av Heimdal stasjon. FOTO: Geir Melgårdsbakken/MJ-bladetBilde 3 av 5
Henrik Lorentzen (t.v), Mogens Juul Rasmussen og Lars Jølle på dagens workshop på turisthotellet.
Henrik Lorentzen (t.v), Mogens Juul Rasmussen og Lars Jølle på dagens workshop på turisthotellet. FOTO: Geir Melgårdsbakken/MJ-bladetBilde 4 av 5
AtBs metrobuss i Trondheim.
AtBs metrobuss i Trondheim. FOTO: Geir Melgårdsbakken/MJ-bladetBilde 5 av 5

Legoentusiastene har forberedt utstilling:

– Det blir mye fint å se

For fjerde gang inviterer Mountain Brick til Lego-helg i Oppdal og søndag viser entusiastene frem arbeidet sitt.

Tog og jernbane er fellenevneren for Mountain Brick i Oppdal i helga, der deltagerne har jobbet i workshops på turisthotellet fredag og lørdag. Initiativtaker er mangeårig jernbaneentusiast Mogens Juul Rasmussen, og satsingen bygger bokstavelig opp under neste års 100-årsjubileum for Dovrebanen.

– Mountain Brick er ett av de arrangementene som skal være med å markere jubileet, sier Juul Rasmusen.

– I år har vi viser vi frem fire stasjonsbygninger i Lego, blant annet Oppdal stasjon. Den kunne du også se da Sommertoget gjestet Oppdal i 2017, forteller Juul Rasmussen.

I tillegg er det et tog fra Tamshavnsbanen, og en modell av selveste Dovregubben som er en hovedattraksjon under søndagens utstilling, når entusiastene har flyttet seg over til Allsalen i kulturhuset.

Det er Henrik Lorentzen fra Slevig ved Fredrikstad som har bygd Dovregubben i Lego, med tilhørende fire teaktre-vogner, også det i Lego-klosser.

–  Vi har faktisk bygd så mye nå at vi har et lite plassproblem, sier entusiasten, som søndag frister med både Jernbanequiz og prisutdeling. Foreningen Mountain Brick har nemlig innstiftet prisen Bane NOR Brick Train Awards, som gis til beste jernbanerelaterte byggverk.

Og de kommer fra  Bane NOR for å overrekke prisen.

Redaktør Geir Melgårdsbakken i MJ-bladet, som gis ut av Modelljernbaneforeningen i Norge delar på Lego-samlingen for første gang, og er begeistret:

–  Jeg er litt lei meg for at foreningen og bladet har neglisjert den grenen som Lego representerer. Derfor er jeg glad for å være her, og ser frem til neste år, sier Melgårdsbakken til OPP. Han varsler fyldig reportasje i neste utgave av bladet.

Mogens Juul Rasmussen håper på godt besøk på søndagens utstilling i Allsalen i kulturhuset.

–  Det blir mye fint å se i morgen, så vi håper folk tar turen innom!

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer