Finn Skårsmoen
Finn Skårsmoen FOTO: Morgan Frelsøy/ARKIVFOTO

Oppfordrer ungdom med firhjulinger til hjelmbruk :

– Det er lov å bruke hodet

Finn Skårsmoen, avsnittsleder ved politiet i Oppdal, oppfordrer alle som kjører firehjuling til å bruke hjelm,  selv om det ikke er påbudt.

På samme måte som med traktorer, kan 16-åringer også kjøre firehjulinger registrert som traktor. Ettersom ingen av delene innebærer påbud om bruk av hjelm, er det rett slett ikke uvanlig å se ungdommer farte rundt på firehjulinger uten hjelm på hodet.

Hjelm er imidlertid påbudt dersom kjøretøyet er registrert som motorsykkel.

– Skadepotensialet er like stort uavhengig av om kjøretøyet er registrert i den ene eller andre kjøretøykategorien, påpeker Finn Skårsmoen, avsnittsleder ved politiet i Oppdal til OPP.

Han legger til at politiet ikke har noe ris bak speilet for å få flere til å bruke hjelm, og at de ikke kan annet enn å oppfordre til å bruke fornuft.

På spørsmål fra OPP om ikke politiet har spilt inn dette «hullet i forskriftene» overfor trafikkmyndigheter, sier Skårsmoen:

– De er fullstendig klar over dette, men det er nok ikke så snargjort. Det jobbes med det av Trygg Trafikk, som går i bresjen.

Lederen ved politiet i Oppdal sier han rett som det er ser firehjulinger der verken fører eller passasjer bruker hjem. Han påpeker at de ikke er mindre utsatt enn de som kjører motorsykkelregistrert firehjuling.

– Det er lov å bruke hodet. For det er for dumt å havne på sykehus om en hodeskade kunne vært unngått ved bruk av hjelm.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments