Bilen ble stjålet mellom Festa og Lønset.
Bilen ble stjålet mellom Festa og Lønset.

Eieren stoppet biltyv på 80 år

Bileeieren i Oppdal våknet i natt da han hørte bilen starte ute på tunet. Han kom seg inn i en annen bil og tok opp jakten på biltyven.

Biltyveriet skjedde på en adresse mellom Lønset og Festa i natt, og politiet ble oppringt 03.27.

Da hadde melder våknet fem minutter tidligere av at en bil startet opp utenfor huset. Mannen oppdaget at det var hans egen bil som ble stjålet, og sammen med samboeren kom han seg ut av senga og satte seg inn i en annen bil for å ta opp jakten på biltyven.

Både biltyv og forfølgere satte kursen vestover mot Sunndalsøra, og 04.02 fikk politiet i Oppdal melding om at bileier hadde funnet bilen og fått kontroll over både den og bileier.

Biltyven hadde da blitt stoppet ved Fale, der Rv70 var stengt i natt grunnet skredet som gikk sist uke.

Politiet tok hånd om biltyven, som viste seg å være en 80 år gammel mann som skal være fra Møre og Romsdal, men hatt tilhold i Oppdal i helga.

– Bilen skal ha stått uløst, muligens med begge nøklene i bilen, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt til OPP.

Politiet i Trøndelag og Møre og Romsdal samarbeidet i saken, og politiet fra mannens hjemdistrikt tok seg av 80-åringen som har fått helsehjelp.

– Det er usikkert rundt helsesituasjonen til mannen, som ikke har noen forklaring på hvorfor han har stjålet bilen. Det opprettes sak på forholdet, sier Handegard. Ifølge adressa.no skal en jurist vurdere om mannen, som skal ha vært på en hytte i oppdalsområdet, er strafferettslig tilregnelig.

Det oppsto ifølge politiet ingen skader på bilen som bileier kjørte hjem mandag morgen.

Vennligst Logg inn for å kommentere