Sverre Bjørkås og Karin Brandsbol i Oppdal spell- og dansarlag deltar under Trøndelagskapleiken i Oppdal i helga. 130 deltagere kommer, og det er så langt påmeldt 30 innslag.
Sverre Bjørkås og Karin Brandsbol i Oppdal spell- og dansarlag deltar under Trøndelagskapleiken i Oppdal i helga. 130 deltagere kommer, og det er så langt påmeldt 30 innslag. FOTO: Per Ole Aalberg

Folkemusikere fra hele Trøndelag samles i Oppdal i helga:

Stemmer opp til kappleik

130 folkemusikere fra hele fylket er påmeldt til helgas Trøndelagskappleik som arrangeres på Oppdal turisthotell.

Så langt er det notert 30 ulike innslag, opplyser Gry Hoel hos arrangøren til OPP.

– Det kommer folkemusikere fra hele Trøndelag, og blant innslagene er det både solospill, gruppespill, duett og lag, forteller en av nestorene i det lokale spellemannslaget, Sverre Bjørkås, til Radio E6.

Arrangementet starter fredag kveld når Ronny Kjøsen Trio har plateslipp for innspillingen «BondeBohem». De inviterer også Oppdal Spellmannslag på scenen, før det blir folkemusikk-pub for alle interesserte.

Selve kappleiken starter lørdag formiddag, der det tevles i ulike klasser gjennom dagen, i følge Gry Hoel. Det er fire dommere på plass som skal vurdere det som blir presentert.

De aller yngste fristes utpå med sjokoladekappleik.

– Det er et lavterskeltilbud der de som er under 12 år kan vise frem spill, sang eller dans, uten at det blir dømming, opplyser Hoel, som garanterer premie for alle deltagerne i form av sjokolade.

Her er det i følge programmet bare å møte opp og bli med.

I forkant av  Trøndelagskappleiken har spellmannslaget arrangert Folkemusikk-vukku, der ulike aktører har bydd på pop-up, konserter rundt om i bygda.

Les også: Jentebølgen varmer opp til kappleik (abonnement)

– Vi dukker også opp noen steder for å spille, forteller Karin Brandsbol som sammen med Sverre Bjørkås besøkte Radio E6 tidligere denne uken. Der spilte de en slått etter Otto Westman.

– Han var svensk, som Karin, og kom hit som anleggsarbeider med jernbanen. Westman var en umerket spillemann og etter ham fant vi flere noter, blant annet den som heter bare Nummer 25, smiler Bjørkås, før de to stemmer i med slåtten på direkten:

Se og hør Karin Brandsbol og Sverre Bjørkås spille Nummer 25, etter Otto Westman:

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer