Om inngangangsdøra er låst, lover Birger Lie og Frøydis Aalberg Jacobsen at de ansatte ved Sparebank 1 SMN vil være tilgjenelig for kundene via telefon eller digitale platformer.
Om inngangangsdøra er låst, lover Birger Lie og Frøydis Aalberg Jacobsen at de ansatte ved Sparebank 1 SMN vil være tilgjenelig for kundene via telefon eller digitale platformer. FOTO: MORGAN FRELSØY

Tilbyr forskudd på dagpenger

SpareBank 1 SMN tilbyr forskudd på dagpenger til sine kunder som er blitt permittert i forbindelse med koronapandemien.

– Veldig mange av våre kunder er blitt permittert i løpet av de siste dagene, og NAV varsler om ekstra lang saksbehandlingstid. Dermed risikerer mange å stå uten inntekt etter hvert. De ønsker vi nå å hjelpe og tilbyr forskudd på dagpenger, sier Frøydis Aalberg Jacobsen, banksjef i SpareBank 1 SMN Oppdal og Rennebu i en pressemelding.

Koronapandemien har ført til at arbeidsledigheten i Norge nærmest har eksplodert, Aller størst økning i ledigheten har Trøndelag med hele 158 prosent. Ansatte innen reiseliv er spesielt hardt rammet.

– Dette er nok dessverre bare starten. Ifølge NHO vil åtte av ti bedrifter i Norge permittere ansatte i ukene framover. SpareBank 1 SMN har is i magen, og vi vil strekke oss langt for at våre kunder kommer seg gjennom denne krisen. Også denne krisen vil gå over. I mellomtiden er det en viktig jobb for oss å bidra så godt vi kan for å holde hjulene i Midt-Norge i gang.

SpareBank 1 SMN tilbyr 20.000 kroner til disposisjon i 30 dager. Dette er ett av flere tiltak som banken har iverksatt denne uka. Mandag vedtok banken å sette ned boliglånsrenta med inntil 0,35 prosentpoeng. Samtidig ble muligheten for å få avdragsfrihet på boliglån utvidet, og vi har forenklet søknadsprosessen for våre kunder. Informasjon om dette og mye mer finner kundene på våre hjemmesider, smn.no

– Vi har fått enorm respons på tilbudet om utvidet avdragsfrihet. Allerede i løpet av det første døgnet passerte banken samlet 1000 søknader. Avdragsfrihet utgjør mange tusen kroner i måneden for en boliglånskunde. Vi tror også forskudd på dagpenger vil bli godt mottatt.

Les mer i dagens utgave av OPP om permitteringene som rammer næringslivet i Oppdal hardt.

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
View all comments
HANS BØE
HANS BØE
2 måneder siden

Flott tiltak som jeg håper «smitter» over til flere banker. Selv om vi i NAV skal gjøre vårt ytterste for at vedtak og utbetalinger av dagpenger kommer i gang så tilsier den voldsomme saksmengden at det kan bli lengre ventetid. Det er naturlig at de som er / blir permittert blir bekymret for økonomien i den nærmeste framtida. Initiativet fra Sparebank 1 bidrar til å redusere denne bekymringen!