Varaordfører Elisabeth Hals ber også om saklige debatt på nett.
Varaordfører Elisabeth Hals ber også om saklige debatt på nett.

Varaordfører om hyttedebatt i sosiale medier:

– Ro ned i kommentarfeltene!

Varaordfører Elisabeth Hals ber folk besinne seg og holde igjen bruken av karakteristikker når de debatterer på nett.

I kjølvannet av de strenge restriksjonene som er innført når det gjelder bruk av fritidsboligene, har det oppstått et ganske hett debattklima på nett mellom hytteeiere og lokalbefolkningen i Oppdal.

Varaordfører Elisabeth Hals ber nå debattanter om å roe ned og besinne seg i ordbruken.

– Det har vært litt bråk rundt hytteforbudet mellom hyttebefolkning og lokalbefolkning. Jeg vil be om et sunnere debattklima og anmode om at vi besinner oss, sier Hals, og minner om at det faktisk er regjeringen som har innført forbud mot opphold i hytte utenfor egen kommune.

LES OGSÅ LEDER I OPP: By mot land – det går ikke an.

– Det har også vært en del bekymring for at det nå er mange eiendommer som står fristende for innbrudd. Derfor oppfordrer vi folk til å følge med på bevegelser i hytteområder. Om du ser noe som virker mistenkelig, oppfordrer vi til å ta kontakt med politiet. De har allerede vært ute etter å ha mottatt tips fra publikum, sier Hals.

Til hytteeiere som bor utenfor Oppdal og som håper at kommunen skal lempe litt på bruksforbudet av hyttene, har Hals ingen trøst:

– Det er lurt å legge opp til å ta hjemmepåske denne gangen.

Varaordføreren legger ikke skjul på at kommunen har valgt å kjøre en beinhard og restriktiv linje grunnet smittefaren koronaviruset medfører.

– Kommunen er fullstendig klar over at Oppdal taper store summer på hytteforbudet. Men vi har valgt å være beinharde nå i starten, og tror vi nå opplever å ha kontroll på situasjonen.

Regjeringen skal i dag ta stilling til tiltakene som er iverksatt mot koronaforbudet, om de skal forlenges eller oppheves, og om nye tiltak skal innføres.

Varaordføreren anmoder ellers alle til å vise hensyn i denne tiden.

– Reis minst mulig, har du symptomer på forkjølelse, hold deg inne. Om alle bruker fornuften skal dette gå bra, sier Hals til Radio E6.

Vennligst Logg inn for å kommentere