Banksjef Gro Furunes Skårsmoen i Oppdalsbanken.
Banksjef Gro Furunes Skårsmoen i Oppdalsbanken.

Banker framskynder rentekutt

Begge bankene i Oppdal setter ned renten med 0,85 prosentpoeng med effekt fra neste helg – og har stor pågang av bedrifter og privatkunder som trenger hjelp.

Både Oppdalsbanken og Sparebank1 SMN har på kort tid satt ned renta på boliglån med inntil 0,85 prosentpoeng. For kunder av Sparebank1 SMN trer kuttene i kraft for eksisterende kunder 5. april, for Oppdalsbankens kunder dagen etter.

Vi har fått mange tilbakemeldinger fra våre kunder om at vi burde framskynde opprinnelig dato på grunn av de økonomiske utfordringene som følger med koronaviruset, Det lytter vi naturligvis til og vi har nå valgt å flytte datoen for renteendring fram med 25 dager til 5. april, sier banksjef Frøydis Aalberg Jacobsen i SpareBank 1 SMN i en pressemelding.

Banken har i løpet av kort tid satt ned boliglånsrenta to ganger, og samme dato vil gjelde for begge renteendringene.

– I tillegg vil våre kunder kunne søke om avdragsfrihet i inntil seks måneder samt forskudd på dagpenger. Dette er tiltak som gjør det enklere for våre kunder å få hverdagsøkonomien til å gå rundt, og som etterspørres av veldig mange, forteller Aalberg Jacobsen.

Oppdalsbanken fulgte etter umiddelbart. I et rentemøte onsdag ettermiddag besluttet  banken å sette ned renten ytterligere med inntil 0,50 prosentpoeng for nye og eksisterende kunder. Dette kommer i tillegg til den varslede renteendring på boliglån i forrige uke og den totale rentenedgangen blir inntil 0,85 prosentpoeng.

For privatkunder vil endringen på utlån skje med virkning fra 26. mars for nye kunder og fra 6. april for eksisterende kunder, mens for innskudd vil rentenedgangen tre i kraft 28. mai.

For bedrifter vil rentenedgangen på utlån og innskudd iverksettes fra 14. april.

– Vi står fortsatt overfor en vanskelig og uoversiktlig situasjon. Økonomisk usikkerhet vi prege mange av våre kunder som følge av koronapandemien. Rentenedgangen vil redusere de månedlige utgiftene på boliglånet. Derfor iverksetter vi nå renteendringen på utlån uvanlig raskt for å imøtekomme våre kunders behov. I tillegg vil vi kunne bidra med avdragsfrihet og eventuelle utsettelser med betaling av lån, sier banksjef Gro Furunes Skårsmoen i en pressemelding.

Hun sier det er stor pågang av bedrifter og privatkunder som ønsker avdragslettelser, refinansiering og personlig rådgivning for å komme gjennom vanskelighetene som oppstår ved ordresvikt, permitteringer og oppsigelser.

Vi ber om forståelse for at vi prioriterer de som nå er økonomisk rammet av koronakrisen gjennom permitteringer, oppsigelser og inntektsbortfall, og for at vi ikke kan besvare alle spørsmål om renter individuelt i denne tiden.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments