Kjell Inge Røkke,  Bjørn Ove Ansnes og Arthur Buchardt ble kåret til Årets navn i 2010.
Kjell Inge Røkke vil bidra til gi Oppdal et PR-løft i sommer.

Røkke vil hjelpe bygda – bidrar med eget krisefond:

Gir 5 mill. til Oppdal

Kjell Inge Røkke går inn med fem millioner kroner fra egen lommebok til et krisefond for Oppdal.

Røkke har hatt hytte i bygda siden årtusenskiftet og mangemilliardæren tilbringer mange helger i året på det store hyttetunet i Stølen.

Tidligere har oppdalsvennen bidratt med midler til både flyplassutbygging og kirkeorgel – nå legger han millioner på bordet for ei bygd og et næringsliv i krise som følge av koronatiltakene.

Nærmere 500 personer i Oppdal er kastet ut i arbeidsledighet, reiselivsbygda er den hardest rammede av alle kommunene i Trøndelag.

Det fikk Røkke høre under en telefonsamtale med sin forretningsparter og venn Bjørn Ove Ansnes sist fredag.

– Jeg fortalte om de store konsekvensene koronakrisen har fått for Oppdal. Plutselig sier han; «Jeg har lyst til å gjøre noe for Oppdal. Jeg vil bruke fem millioner, tar du oppgaven?», forteller Ansnes til OPP.

PLUKKER MED SEG TO

Ansnes brukte lørdagskvelden til å tenke over ideen, søndag ringte Røkke opp Ansnes for å høre om han syntes det fortsatt var en god idé.

– Røkke har en ekstrem krevende tid sjøl, med oljesmell og aksjefall. Da er det nesten ikke til å tro at en privatperson som ikke trenger gjøre noe som helst, vil gå inn med fem millioner fra egen lomme.

Ansnes sier at Røkke ønsker at pengene skal gå til tiltak som skal utgjøre en forskjell for Oppdal og bidra til å løfte bygda gjennom ei tøff tid.

– Jeg skal ikke sitte med pengesekken for meg sjøl, det er for stort ansvar, sier Ansnes som raskt tok kontakt med banksjef Gro Furunes Skårsmoen i Oppdalsbanken og tidligere ordfører Kirsti Welander for å etablere et uformelt «fondsstyre». Ansnes er for øvrig styreleder i Oppdalsbanken.

– De har begge takket ja. I tillegg har jeg informert ordføreren, sier Ansnes.

Ifølge ham skal trioen samles i neste uke for å drøfte tiltak som kan få støtte,

SOSIALE TILTAK

Røkke har ikke lagt noen føringer for støtten, som Ansnes i første omgang vil vurdere å bruke på sosiale og kulturelle tiltak i byga.

– I første omgang får koronakrisen konsekvenser for utsatte grupper og eldre som ikke får besøk, lag og foreninger som mister inntektsgrunnlag. Vi vil i første omgang se på tiltak for de som ikke får støtte gjennom nasjonale redningspakker.

Samtidig understreker Ansnes at forbudet mot store forsamlinger gjør at det begrenser muligheten til både sosiale og kulturelle tiltak.

– Det kan være støtte til å holde kontakt med pårørende eller andre. Den formen for isolasjonen vi ser nå blir det mer av i tida framover.

IKKE BYRÅKRATI

Skiheisene står, Røkkes eget hotell Quality Hotel Skifer har permittert de fleste og hytteforbudet betyr at nesten 4000 hytter står tomme i påska. Den er vanligvis gull verdt i reiselivsbygda. I år taper lokalt næringsliv titalls millioner.

– Det er for tidlig å se på støtte til næringslivet, men etter hvert må vi vurdere å bidra til fellesskapssatsinger, sier Ansnes.

Som styreleder i Oppdalsbanken kjenner Ansnes næringslivet i bygda og peker på at selv sunne virksomheter kan få trøbbel når inntektene forsvinner i uker eller måneder som følge av koronatiltakene.

– Dette året vil tære ekstremt hardt på egenkapitalen for mange bedrifter, sier Ansnes.

Han understreker at dette ikke skal bli noe byråkratisk fond.

– Dette er en ren gave og det skal håndteres mye enklere. Nå må vi bruke litt tid til å finne grupper og aktører som rammes særlig hardt i Oppdal. Er det noen som er særlig viktige for at oppdalssamfunnet skal reise seg igjen, og som dermed får stor betydning for oss alle, spør Ansnes som selv tar imot tips om tiltak som bør få støtte på sin egen epostadresse bjornove@aktimed.no

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer