Ordfører Geir Arild Espnes tok en sjekkrunde i hyttefeltene i Hornlia, tirsdag formiddag. Han forventer at hyttefolk utenfra etterkommer innreiseforbudet til Oppdal.
Ordfører Geir Arild Espnes tok en sjekkrunde i hyttefeltene i Hornlia, tirsdag formiddag. Han forventer at hyttefolk utenfra etterkommer innreiseforbudet til Oppdal. FOTO: Morgan Frelsøy

Vil ikke kontrollere at lokal koronaforskrift blir fulgt:

Ber om solidaritet

Ordføreren har ikke tenkt å sette inn vakter for å sjekke at oppdalinger og hytteoppdalinger følger den restriktive lokale forskriften som trer i kraft klokka 12 lørdag.

Med mindre de er pendlere eller skal til medisinsk undersøkelse, vil innbyggere som reiser ut fra kommunen måtte gå i karantene når de kommer tilbake.

Dessuten forbys folk som kommer utenfra å overnatte i Oppdal den kommende uka for å hindre spredning av koronasmitte.

Den lokale forskriften innføres fra og med klokka 12.00 lørdag 21. mars til lørdag 28. mars klokka 12.

På spørsmål fra OPP om hvordan kommunen har tenkt å følge med på at forskriften blir etterkommet , og om det blir noen form for vakthold ved kommunegrensa, sier ordfører Geir Arild Espnes at det ikke blir aktuelt.

Derimot henstiller han til alle å følge forskriften.

– Dette er en forskrift som baserer seg på solidaritet og tillit. Det er et forsøk på å begrense smittespredning og beskytte de mest utsatte. Som kommuneoverlegen sier er Oppdal fortsatt i fase 1 av epidemien og jo lenger vi holder oss der, jo slakere blir utviklingskurven. Dette er en sak vi må hjelpes ad med og det forventes at alle bidrar, sier ordføreren til OPP.

Han tilføyer at det heller ikke er lagt opp til at hyttefeltene vil bli patruljert for å følge med på om noen skulle oppholde seg ulovlig på hytta.

– Nei, også her er det solidaritet som gjelder. Men nå tok staten nye grep forleden, så det kan være at statlige etater vi bli brukt, sier ordføreren.

Sirdal satte ifølge NRK inn brannvesen til å følge med på trafikken inn mot hyttefeltene fredag. Det vil ikke bli gjort i Oppdal.

Det er så langt ingen planer om at Oppdal og Rennebu kommer til å samarbeide om noen form for kontroll, ifølge Espnes.

– Det blir ingen kontroll ut over egenkontroll og eventuelle påminninger fra andre omkring, sier han.

Når OPP antyder at pålegget kan oppfattes som oppfordring til angiveri der naboer følger med naboer, sier ordføreren:

– Vi oppfordrer ingen til å angi andre. Men hvis du ser at noen ikke forholder seg til reglene så ta det opp med dem.

Vennligst Logg inn for å kommentere