Fortsetter krisen utover sommeren, står blant annet populære Snøheim turisthytte i fare for å måtte holde stengt
Fortsetter krisen utover sommeren, står blant annet populære Snøheim turisthytte i fare for å måtte holde stengt FOTO: MORGAN FRELSØY

Ber DNT-medlemmene om å ikke melde seg ut:

Kan tape 200 millioner

Turistforeningen rammes hardt av koronakrisen, som kan føre til at driverne av flere betjente hytter regelrett går konkurs.

 

Avlyste turer og stengte hytter; det er situasjonen Den Norske Turistforening (DNT) nå opplever grunnet koronakrisen, og som ledelsen i medlemsorganisasjonen nå frykter fører til konkurser.

– Alle inntektskraner er nå stengt. Det er bare medlemskontingenten igjen, sier daglig leder Henning Hoff Wikborg i DNT Oslo og omegn til NRK.

Det er det største lokallaget i DNT med mer enn 95.000 medlemmer og 85 hytter.

Om krisen varer fram til mai for medlemsorganisasjonen, taper DNT opp mot 50 millioner kroner ifølge foreløpige beregninger.

Situasjonen gjør generalsekretæren i Den Norske Turistforening svært bekymret.

– For hele DNT er dette en veldig krevende tid. I enkelte av medlemsorganisasjonene våre er 80 prosent av våre ansatte permittert. En konsekvens av dette er også at bestyrerne på våre betjente anlegg kan gå konkurs, sier Dag Terje Klarp Solvang. Han legger til at inntektstapet kan komme opp i 200 millioner kroner dersom også sommersesongen må avlyses.

Frivillige organisasjoner får imidlertid beholde sitt tilskudd selv om de ikke får gjennomført aktiviteter som normalt.

– I tillegg er det ingenting som tilsier at DNT ikke vil kunne søke støtte i den ordningen som nå lages for tap av inntekter som følge av avlyste arrangementer, sier Statssekretær Knut Aastad Bråten i Kulturdepartementet til NTB.

Generalsekretæretæren ber medlemmene om å opprettholde medlemsskapet i denne vanskelige tiden.

– For å sikre et godt tilbud når dette er over, trenger vi mer enn noen gang at alle som har glede av DNTs tilbud viderefører sitt medlemskap.  Til de som har et hjerte for naturen og som ikke er medlem utgjør deres medlemskap en stor forskjell og det bidrar til at vi kan overleve vår 152 år lange historie og fortsette med å tilrettelegge norsk natur for alle, sier Solvang.

Vennligst Logg inn for å kommentere